zondag 5 februari 2012

Marij

Op een zonnige zondagmiddag waarop Marij zeker had gezegd: "kom, we gaan een stukje wandelen en daarna een wit wijntje of een Trappistje met een klein beetje grenadine drinken", is Marij om kwart voor twee vredig, zonder pijn, met klasse en in onze nabijheid overleden. Waarschijnlijk zit ze nu ergens dat witte wijntje of Trappistje te drinken en denkt: het was goed, maar te kort. Dat denken wij ook.

Te zwak

Net gesprek gehad met de IC-arts. Marij is te zwak om nog verder te kunnen leven. Nieren, longen, hart zijn op. Zo dadelijk wordt Marij weer op haar rug gelegd en zal Marij stapsgewijs en pijnloos naar haar einde worden gebracht. Het gevecht is voorbij met uiteindelijk een onterechte verliezer. Ergens in de middag zal Marij in ons bijzijn overlijden.

Even kort

Even kort wat info voor het thuisfront en alle andere lezers. Over 'n uurtje of 2 volgt de volgende briefing van de IC-arts en daar hangt veel van af. Marij en wij hebben een rustige nacht gehad en er is ook nog een medicijn licht afgebouwd (een van de medicijnen die ze gebruikt om de bloeddruk te reguleren). Afwachten of dat genoeg is, want er moet in principe zo veel mogelijk medicatie nu worden afgebouwd, om Marij een reele kans te geven. Nierfunctie nog steeds een probleem. Wij hebben, ondanks alles, tot een uur of half tien kunnen slapen en dat geeft wel aan dat al dat wachten ook vermoeiend kan zijn. Dadelijk ontbijten en dan zal het volgende gesprek der gesprekken plaatsvinden. Ik informeer zo snel mogelijk.