woensdag 4 maart 2009

Tucson, Arizona



Deze jukebox staat in Hotel Congress in Tucson. Het is de bedoeling dat ik in de toekomst hier nog een quarter in gooi en dan een behoorlijk stukje muziek te horen krijg. Waarom Tucson? Waarom dit hotel? Tucson is de thuisbasis van Giant Sand en Hotel Congress is hoogstwaarschijnlijk de ideale plaats om een paar dagen rond te hangen: cafe, restaurant en bovendien ook nog een mooi zaaltje waar alle helden uit de buurt regelmatig optreden. Daarnaast is het dus ook nog een hotel. Ideaal dus: 's morgens opstaan, daarna wat doelloos rondrijden in de woestijn, rond een uur of 4 in het cafe gaan zitten en wat bier drinken, daarna rustig het restaurant in. Nog even terug naar het cafe voor koffie met een borrel en dan om een uur of 10 nog een concertje van een obscuur woestijnbandje met wat mariachi.
Uiteraard heeft Giant Sand hier ook vaak opgetreden. Howe Gelb, de frontman, is echter niet de makkelijkste en heeft een jaar of wat geleden ruzie gekregen met de andere creatieve geest van de band: Joey Burns. Joey Burns richtte samen met drummer John Convertino (geen ruzie met Howe) Calexico op (zie foto)



Calexico is tegenwoordig tamelijk succesvol. Het positieve van bovenstaand conflict, is dat Giant Sand steeds beter wordt, omdat Howe Gelb niet tegen z'n verlies kan.
Als links 2 liedjes van Calexico; het eerste is een romatisch liedje waarin bovenstaande beelden zijn verwerkt en dus gedeeltelijk opgenomen in Hotel Congress; numero 2 is hun tophit Crystal Frontier. Beiden met woestijn!

http://www.youtube.com/watch?v=sCA0_bNXAao

http://www.youtube.com/watch?v=VshN9YnHeSY

Gisteren

Gisteren is dus Marij's vader overleden. Rond 15.00 zijn we met z'n allen (Marij, Juul, El en ik) naar huize Van Orten gegaan om afscheid te nemen en elkaar te condoleren. Marij's vader lag al gebalsemd op het bed waar hij de laatste 4 maanden had gelegen. Wel confronterend, maar we stonden er met z'n 4-ren en we konden het allemaal redelijk aan. Daarna nog een uurtje met de familie samen gezeten. We hebben het in stijl afgerond, denk ik, ondanks dat er binnen Marij's familie soms wat perikelen spelen. Marij kan er goed mee omgaan.