zaterdag 3 oktober 2009

Jan


Dit is een supportershome voor Juventus-fans in Sciacca, ongeveer 1300 kilometer van thuisbasis Turijn. Hier komen de plaatselijke supporters samen om bijvoorbeeld zondagavond naar AS-Roma - Juventus te kijken. Juventus won die avond en dan kruipen deze supporters op hun scooters en rijden met Juventus-vlaggen een rondje door het dorp. Het gaat om een gewone competitiewedstrijd.
In Nederland wordt er ook veel geoudehoerd over voetbal. Niets mis mee; vrijwel iedereen kan er aan meedoen en het is volkomen vrijblijvend. Voor de rest vallen er meestal geen doden of gewonden bij. De top-oudehoer en ultieme ijdeltuit binnen dit volksvermaak is Jan Derksen. Derksen heeft de kwaliteit dat hij altijd tegenzin suggereert, maar eigenlijk het liefst de hele dag met zijn hoofd op de verrekijk wil zijn. Om dit gemis te compenseren, heeft hij een voetbalblad, waar hij hoofdredacteur van is. Door het heilige internet kan hij nu toch elke dag met zijn hoofd op een scherm komen. Hij heeft altijd wat te zaniken en je vraagt je af of deze man wel echt van voetbal geniet. Immer badinerend bespreekt hij een voetbal-trivialiteit, met opwekkende titels als: 'Huntelaar heeft de verkeerde club gekozen', 'John van 't Schip is in Nederland overbodig', 'Voetbal in Lage Landen hard achteruit gegaan' enz. Daar kunnen we het dan weer mee doen.
Als aanvulling op de links ook nog een voetbalmaniak (collega Jens Bijsterveld, geen familie van Marja van Verstandsverbijsteringsveldt), die er niet alleen over oudehoert, maar die zijn geoudehoer ook nog opschrijft:
http://voetbalblogspot.web-log.nl/voetbalblogspot