donderdag 5 maart 2009

Mislukt ouder (2)

In deze serie de laatste ontwikkelingen in mijn ouderschap.

Mijn oudste dochter heeft een bijbaantje als receptioniste etc. bij een bruincentrum. Ik liet mij deze week ontvallen dat ik daar misschien ook wel een keer naar toe wilde om uit de winterblues te komen en alvast een fijn lentekleurtje op te doen. Paniek! Ik mocht daar nooit of te nimmer een stap binnen zetten. Het was geen bruincentrum voor zwervers!
Gisteren zat een van mijn 'zwerversvrienden' bij mij thuis een biertje te drinken en kwam Juul thuis. De zwerversvriend bleek onlangs ook een bezoek gebracht te hebben aan het bruincentrum. Ik vroeg aan Juul waarom hij wel en ik niet. Geen antwoord; mislukt ouder dus.

De tweede is een oude bekende, maar moet toch ook op het heilige internet:
na weer een week gekoeioneerd, gekleineerd en geknecht te zijn door minimaal 134 van de ruim 15oo wetten die betrekking hebben op het onderwijs, lag ik bij uitzondering en stiekem vrijdagmiddag op de bank (officieel mag ik namelijk niet op de bank liggen, omdat ik dan geen aandacht kan geven aan mijn omgeving volgens Marij). Plotseling ging de deur open: gelukkig, het was een dochter. Helaas, ik kreeg het volgende te horen en ik citeer:

'Wim ... wat lig je weer slordig op de bank ... voor straf ga ik stofzuigen', en ze liep naar de gang om de stofzuiger te halen en sloeg meedogenloos toe.

Zwerver



De zwerver der zwervers, volgens mijn dochters, is Marten en in feite klopt dat ook. Marten is een goede vriend van mij en heeft nogal wat, volgens mij, tegennatuurlijke bezigheden. Een van de meest opvallende is: wandelen, en dan niet zo maar wandelen, maar bijvoorbeeld van Nieuweschans naar Tallinn (Estland). Zie op het blog aan de rechterkant voor zijn site. Naast het feit dat hij die tocht in zijn eentje volbracht, is deze tocht ook nog eens mooi in beeld gebracht en beschreven. Voor de rest nog veel meer lezenswaardige, zinnige en onzinnige zaken.

Marten heeft ook nog andere bijzonderheden, zoals bijvoorbeeld een sterke afkeer van voetbal, terwijl ik bij hem thuis wel naar het voetbal mag kijken. Ook over Italiƫ heeft hij malle denkbeelden, zoals bijvoorbeeld de vaste overtuiging dat daar alleen maar vrouwen rondlopen van ongeveer 1 meter 40 en dat deze vrouwen ook allemaal een snor hebben, terwijl hij daar nog nooit is geweest. De Italiaanse keuken vindt hij wel weer in orde.
Kortom een buitengewoon iemand. Iedere maandagavond tussen stipt (hij is namelijk ook nog structopaat) 20.00 en 22.00 ga ik bij hem op bezoek om het wereldleed te bespreken. Ik krijg dan 3 flesjes bier: de eerste om 20.02, de tweede om 20.38 en de derde 21.17.
Dus bezoeken die site; hieronder nog een keer het adres.

www.martenhogeweg.nl