zaterdag 13 juni 2009

Kuszunum


Van de week is m'n black python leather jacket gearriveerd. Ik heb erg moeten lachen. En iedereen eigenlijk wel, die het jasje heeft gezien. Ons El typeerde het als een 'Gerard Joling-jasje' en daar is eigenlijk alles mee gezegd. Te veel glans. Marij is meteen aan het schuren gegaan en misschien kan het nog iets worden.
Wat mij wel opviel was, dat dit jasje dus weer wel het ultieme 'kuszunum-jasje' is. Kuszunum betekent in het Hongaars 'bedankt'. De 'kuszunum' is een dans die ik zelf uitgevonden heb in het tijdperk dat onze kids het Spice-Girls-inferno definitief hadden verlaten. Ze waren op de hoogte dat er meer muziek en dus ook dansen waren. Om ze tot grotere hoogte te brengen had ik zelf een dans bedacht en daarover verteld dat de 'kuszunum' uitermate modern was in het uitgaansleven. Ze geloofden me omdat zij nog niet bekend waren met 'het echte leven'. Ik heb de dans een paar keer voorgedaan, ook bij de vriendjes en vriendinnen, en ze bleken er zowaar in te geloven. Er kwamen zelfs vragen over details en dan bouwde ik het verhaal uit met bijvoorbeeld vingerstanden en de hoek van de rugstand.
Kortom, een succes en enige tijd verder werd de 'kuszunum' ook in het openbaar gedanst. De ultieme 'kuszunum'-muziek is van KC and the Sunshine Band: Get Down Tonight of I'm Your Boogie Man. Op Get Down Tonight en met m'n black python leather jacket dans ik de 'kuszunum' voor u.