zaterdag 19 maart 2011

Schaap

Van een schaap is inmiddels na wetenschappelijk onderzoek bekend dat zij 23 andere schapenhoofden kan onthouden. Voor de rest heeft een schaap nog een stuk of 7 primaire hersenbewegingen nodig om te overleven. Wat ik niet weet, is of als er een van de 23 andere schapen voor langere tijd op vakantie gaat of definitief verdwijnt (bijvoorbeeld als het een allochtoon moslimschaap betreft dat door Gauleiter W. persoonlijk op het vliegtuig gezet wordt naar het land van herkomst), ruimte vrij komt voor een nieuwe gedachte (m.a.w. als de harde schijf vol is, kan er dan iets gedieliet worden om plaats vrij te maken voor andere data).
Bij 1 schaap is dat in ieder geval al jaren niet het geval; haar harde schijf zit al decennia vol en er komt geen ruimte meer vrij. Dat betekent dat de krankzinnigheid (de zinnen -hersenen- zijn ziek -krank- optreedt) van Schaap van Verstandsverbijsteringsveldt definitief omgezet is in de statische situatie van zwakzinnigheid. Een krankzinnige valt nog te herstellen door pillen en/of therapie; voor een zwakzinnige moeten we het leven zo draaglijk mogelijk maken.
Tamelijk lang niets gehoord van Schaap van Verstandverbijsteringsveldt, maar ze is weer bezig. Enige voorbeelden: docenten in het MBO moeten voortaan ook een rekentoets doen. Als ze daarvoor niet slagen, dan zwaait er wat. Wat weten we nog niet en dat weet ze zelf vrij waarschijnlijk ook niet. Niets fout mee hoor, zo'n rekentoets. Alleen wat gaat het allemaal kosten aan logistiek, organisatie, training en tijd. Moet allemaal we betaald worden, terwijl de kindertjes toch ook nog moeten worden onderwezen (er gaat nu al meer dan 50 % van het MBO-budget naar niet aan onderwijs gerelateerde zaken). Even van af zien dus, andere zaken hebben prioriteit. Een andere zaak is dat het niveau van het schriftelijk taalgebruik in stageverslagen door de stagebegeleider 'inzichtelijk' (4 teilen a.u.b.) gemaakt moet worden en zo nodig gecorrigeerd moet worden. Dat betekent dan weer dat een goed functionerende technisch docent zich moet gaan bekwamen in de Nederlandsche taal om stageverslagen stilistisch en grammaticaal te corrigeren. Niet erg, maar die mensen hebben we wat beters te doen, namelijk techniek onderwijzen.
Een ander nieuw plan is dat MBO-leerlingen in het 1ste jaar onderzocht moeten worden of ze wel op niveau 2F zitten; dit is het niveau waarop ze op het VMBO 4 maanden daarvoor eindexamen hebben gedaan. Hier zeg ik niets over, anders word ik verdrietig.
Daarnaast komen er natuurlijk weer talloze formulieren om dit alles -daar gaat ie weer- inzichtelijk te maken en zo de inspectie weer een stok te geven om het arme MBO verder het moeras in te drijven. Komt weer een onderzoekje over en zo houden we elkaar bezig en dat alles wordt veroorzaakt door een schaap waarvan de harde schijf vol zit.