dinsdag 23 maart 2010

Jeffrey Lee Pierce



Jeffrey Lee Pierce was de frontman van de Gun Club. Jeffrey Lee heb ik 1 keer bezig gezien en hij werd tijdens dit concert vreselijk kwaad (temperament-disregulatie zonder disforie) toen midden in een liedje een van zijn snaren van zijn gitaar brak. Jeffrey was er de man niet naar om meteen maar op te geven, dus uit arren moede begon hij nog meer (on)gestructureerde herrie uit zijn gitaar te persen. Fijne momenten dus, we hebben er van genoten en we kwamen ook anders de zaal uit dan we waren binnengekomen en dat is de bedoeling van kunst en dat had Jeffrey toch maar weer mooi weten te bereiken ondanks het feit dat zijn lijf vol zat met Jack Daniels, tequila en een mix van hoogstwaarschijnlijk cocaïne, heroïne, speed en andere spiritulia. Een echte doorzetter, die Jeffrey. Hij is inmiddels wel dood.
Om Jeffrey te eren, is er een plaat -We are only Riders, the Jeffrey Lee Pierce Sessions- uitgekomen met covers gezongen door, zeg maar, geloofsgenoten. De een haalt z'n inspiratie uit het geloof, Eugene Edwards, en Nick Cave of Lydia Lunch hebben daar weer andere dingen voor. Best een goede plaat. Jammer dat het beste liedje er niet op staat: Stranger in our Town. Daarom een mooi fillumpje met de Gun Club zellef als geluid.
http://www.youtube.com/watch?v=Y2aYS69981Q
en hieronder dan weer een statisch fillumpje met Eugene Edwards en wat vrienden die een cover spelen; ook mooi, maar net iets minder mooi.
http://www.youtube.com/watch?v=j-bOgwfLc0s