maandag 29 augustus 2011

Spits mijden

Het is weer helemaal mis met me. Teilen vol met tranen heb ik gehuild. M'n dochter kreeg een brief van de organisatie 'spitsmijden in Brabant'. Ze was meerdere malen door de KGB- camera's in haar auto getraceerd tijdens de spits in de wereldstad E. Dat kon anders, vond deze organisatie die een initiatief is van de provincie Noord-Brabant, Samenwerkingsverband regio Eindhoven, ministerie van Infrastructuur en Milieu, gemeente Eindhoven, gemeente 's-Hertogenbosch en uiteraard het Platform Mobiliteitsmanagement. Als mijn dochter in de spits niet meer werd getraceerd, kon ze wel tot € 100 verdienen. Daarnaast kreeg ze ook nog een PND (Personal Navigation Device) zodat ze o.a. sneller parkeermogelijkheden en wegwerkzaamheden kon opmerken. En niet te vergeten; andere handige informatie.
Als ze de komende maanden niet meer met de camera's geskend zou worden, kreeg ze per keer € 2,50. De wereld op z'n kop! Iemand die altijd braaf naar zijn werk fietst krijgt niets, maar iemand die een auto heeft en wat in de spits rondrijdt kan later geld verdienen als hij of zij de auto laat staan.
Na de ergste huilbuien begon ik ook nog te beseffen dat hier natuurlijk enorm over vergaderd is en dat terwijl er aan alle kanten bezuinigd wordt en ... dat ik zelf zo'n brief niet had ontvangen. Het ergste kwam even later: alles moet natuurlijk in spretsjiets verwerkt worden en uitgewerkt in uitvoerige rapporten. En wie betaalt dit allemaal!
Ik houd er over op. Van de week meer over de Hamburgertax (ook echt waar) die vanaf 1 september ingaat in het verre en zeer verwarde Hongarije.
Eigenlijk Taxman van de Beatles, maar daar kon ik geen goede versie van vinden, dus u moet het doen met Day Tripper. Ook leuk.