maandag 13 december 2010

Slim Cessna's Auto Club


Dit lijkt zo maar een foto en dat is het ook. Als je door de Joe Es of Ee toert, dan zie je talloze van deze campers met daarachter aan de trekhaak nog een auto. De personen die deze combinatie bevolken zijn 'op weg'. Ze zijn echter niet vrijblijvend 'op weg', ze zijn op zoek naar werk. Ze zijn hun huis uitgegooid en/of ontslagen. De combinatie camper-auto + de inboedel is het enige wat ze hebben. Voor de rest zijn ze niet te beroerd om een paar honderd of duizend kilometer verder op zoek naar werk te gaan. De Joe Es of Ee in een notendop dus. Geen werk = geen inkomen = geen huis = verkassen. That's life! Ook werk- en havelozen zijn sociale wezens en dus gaan ze bij elkaar staan in de Trailerparks, waar je vrij gemakkelijk een psycho-ervaring (zie Chloride, AZ 2) op kunt doen. Het ziet er allemaal wat losgeslagen en chaotisch uit.
Ondertussen, en dat lijkt vreemd, blijven ze wel hun vertrouwen in The Lord behouden. Kerken zitten en vol en er bestaan zelfs Malls waar 7 of 8 kerken van de diverse gezindten bij elkaar staan, zodat het allemaal overzichtelijk blijft. Vertrouwen in de Heer, maar ook angst voor de Heer spelen (en nu weet ik even niet of 'spelen', 'speelt' moet zijn) een grote rol.
Wat heeft dit nu allemaal met met Slim Cessna's Auto Club te maken? Zij zijn losgeslagen, chaotisch en zingen -af en toe- over de Heer, zoals zoveel Amerikaanse bandjes. Bovendien zit er ook een Reverend in: Reverend Dwight Pentacost (bassist, dacht ik)
Hieronder zingen ze het liedje Hold On en het videoke schetst het dagelijks leven in een trailerpark. http://www.youtube.com/watch?v=AQP2ChNur-A
En hieronder dan weer een liedje waarin de chaos en de prediker een rol spelen.
http://www.youtube.com/watch?v=mMsJi9WzhX8
Allebei verplichte kost!