zondag 8 maart 2009

Snakeleather jacket (1)



Deze foto komt uit de roadmovie 'Wild at Heart' (gelukkig deels opgenomen in de woestijn). Hoofdrolspeler is Nicolas Cage; de man in het jasje.
'Wild at Heart is een Amerikaanse film uit 1990 van regisseur David Lynch. Acteur Nicolas Cage speelt in de film de rol van Sailor. De uit de gevangenis ontsnapte Sailor vlucht met zijn vriendin naar Californië. Omdat Sailor te goed op de hoogte is van haar verleden, stuurt haar moeder een huurmoordenaar achter Sailer en zijn vriendin aan.' bron: Wikipedia
Wild at Heart is een aardige film, maar ook niet meer dan dat. Het ging mij vooral om dat slangenleren jasje. Nicholas Cage verbindt er in de film ook bepaalde kwaliteiten aan en mompelt af en toe dat zijn karakter of wat dan ook in dat jasje zit. Ik was al jaren op zoek naar zo'n jasje en zelfs op het heilige internet nooit iets wat ook maar in de buurt kwam.
Ergens in oktober stuitte ik op Ebay op een zwart snakeleather jacket, op Ebay gezet door een leerzaak/producent uit Mumbai. Het was een zwart pyton-patroon en dat was absoluut niet wat ik zocht. Desalniettemin besloot ik om de handelaar, Khamker Munir, een mail te sturen met bovenstaande foto en hem te vragen of hij ook zulke jasjes kon maken. Munir bleek van het opgewonden soort; hij mailde meteen terug en vroeg waar de winkel was van Mr. Cage. Dit was het begin van een zich 3 maanden voortslepende spraakverwarring. Ik antwoordde dat ik dat ook niet wist en legde hem nogmaals de context van de foto uit. Na nog wat heen en weer gemail, werd ik zo waar vrolijk. Munir, kon het jasje (op maat) maken en de volgende sessie zou starten als ik € 280,00 via het heilige internet had overgemaakt. Zat natuurlijk nog wel wat risico aan: voor hetzelfde geld was ik die € 280 kwijt of kwam er een jasje dat helemaal niet mijn maat was, maar goed, dat moest dan maar.
Marij nam mijn maten en ik stuurde deze op; Munir tevreden, daarna brak al snel het eerste conflict uit; of ik two or three buttons wilde; ik antwoordde three buttons. Munir antwoordde onmiddellijk woedend terug 'hoe ik dat in mijn hoofd haalde; the original design was with two buttons.' Ik mailde hem weer terug, waarom hij mij die vraag dan had gesteld. Mokkend nam hij genoegen met die tegenvraag en begon verder over details door te zeuren.
Volgende keer meer.
Op het filmpje zie je Munir langs de taxi lopen en even later nog zwaaien.

http://www.youtube.com/watch?v=bts9YrrlwIA&feature=related

M 6



De M 6 is het karrespoor van Pecs naar Budapest (200 km) en vormt een bron van vermaak in Hongarije. Pecs is de stad waar ons landgoed in de buurt ligt en de M 6 vomt de laatste schakel qua autoweg op onze reis naar het beloofde land. Ergens in 2004 hoorden we 2 positieve berichten door Pecs heen zoemen. De autoweg tussen Budapest en Pecs zou in 2008 gereed zijn en de landingsstrip van vliegveld Pecs zou met 500 meter verlengd worden , zodat er ook grote-mensen-vlieguigen konden landen. Uiteraard werd de vrolijkheid die ontstond onmiddellijk getemperd door de immer cynische Hongaren. 'Het geld zou wel weer in de zakken van de elite verdwijnen en die autoweg konden we vergeten.' En zo geschiedde: 70 van de 200 kilometer zijn af (het is nu 2009). Voor het ontbrekende deel hebben ze maar weer een ander potje aangebroken en de EU om hulp gevraagd.
Pecs is een mooi stadje en bovendien in 201o EU-cultuurstad. De prijzen op de terrassen hebben ze voor de zekerheid al in 2008 verhoogd. De vraag is alleen nog of Pecs al te bereiken valt in 2010.