vrijdag 4 november 2011

Boest (schrijf Boost) -6

Zijn inmiddels weer in het herstelpaleis. M voor de 3de keer deze week om in het Draculapaviljoen bloed en/of bloedplaatjes bij te tanken. De vele doses bloedplaatjes van de afgelopen weken hebben hoogstwaarschijnlijk geholpen om de bloedingen vanuit de blaas eindelijk te stoppen. Net toen we daar blij om werden, belde de moeder van alle artsen met de mededeling dat het CMV-virus weer actief was. Niet goed, want dat kan weer -in extremis- tot longontsteking dan wel blindheid leiden. Gelukkig zijn daar pillen tegen, maar die hebben weer als bijwerking dat ze de aanwas van witte bloedlichaampjes tegengaan en dat moeten we dus net niet hebben als de langverwachte Boest (2e lichting stamcellen) volgende week donderdag wordt geïmplementeerd. Maar goed, zo dadelijk weer krijgsberaad en dan zien we verder.
Komende weken worden dus weer spannend. Donderdag de 10e de Boest en dan 10-12 dagen wachten, zweten, bidden of de boest het gewenste effect heeft, de nieuwe witte broeders zich naar behoren ontwikkelen en het gevecht aangaan met alle ellende in M's lichaam. M's conditie is wonderwel nog steeds goed.
Inmiddels zijn we goed bekenden aan het worden bij de afdeling hematologie en het Draculapaviljoen en dat helpt ook mee aan het doorbreken van de vele protocollen, procedures etc. die ook in herstelpaleizen veelal voor obstructie zorgen. Het personeel in deze sector is er eigenlijk net zo ziek van als de mensen op de werkvloer in de vaderlandse onderwijspaleizen. Wanneer stoppen ze nondeju met al die onzin die alleen maar gebaseerd is op wantrouwen? Het enige waar al die protocolontwerpers geen rekening mee gehouden hebben is dat er gelukkig ook nog tamelijk veel mensen hun verstand gebruiken en al die onzin zo veel mogelijk terzijde schuiven en hun eigen weg gaan.

Ja, dat weet ik: het moet zijn burgeRlijke ongehoorzaamheid.