zaterdag 25 juni 2011

Dag -12; op weg naar herstel

Vandaag is het Dag -12 en maandag dus Dag -10. Op maandag gaat M. voor 6 weken naar Nijmegen in quarantaine om daar definitief de kwade cellen uit haar lichaam te verbannen. Dag -10 betekent dat M. 10 dagen voor de transplantatie zit, dat er nog 4 chemo-sessies en 3 anti-afstootdoses ondergaan moeten worden. Dag 0 vindt de transplantatie plaats en op Dag +10 wordt duidelijk of 'het' is aangeslagen. Daarna, als alles goed gaat, nog 3 weken herstel in quarantaine. Dan 3 - 6 maanden thuis voor volledig herstel.
De afgelopen 3 weken zijn we redelijk goed doorgekomen, ondanks dat het huis tegennatuurlijk schoon gehouden moest worden en de supermarktperikelen.
De vraag is nu of ik M's herstelproces met al z'n ups en waarschijnlijk vele downs zo maar op het heilige internet kan uitventen. Dat was en is een hele discussie met mezelf en ik ben er nog steeds niet uit. M. vindt het wel goed en ik twijfel nog steeds. Desalniettemin begin ik er toch mee; als het allemaal in de 'moreel-verwerpelijke-sfeer' komt, kan ik altijd nog stoppen. Vanaf nu dus voorlopig 'op weg naar herstel'.