vrijdag 14 januari 2011

Oorlog en Pap

Ik ken veel liedjes en ook wel wat boeken, maar ik ben niet in staat om de tekst van welk liedje dan ook helemaal te onthouden, laat staan dat ik een gedicht of een alinea proza kan declameren. Heeft niets te maken met ouderdom (vroeger toen de geest nog fris was, kon ik het ook niet). Waar dan wel mee, weet ik ook niet en is ook niet interessant.
Er is echter een moderne langspeelplaat die ik een jaar of 30 geleden vrijwel foutloos uit mijn hoofd kende en na een avondje flink tafelen dan ook tot vervelens toe kon afratelen: Oorlog en Pap van Johnny van Doorn. Het is al lang geleden, maar vaak spelen er nog flarden door mijn hoofd. Hieronder een zeer kort voorbeeld:

Nooit heb ik Oorlog en Pap op beeld gezien, jammer! Want de meester zelf was natuurlijk echt genieten. Toch weer een keer het Heilige Internet op geweest en daar vond ik een goed surrogaat. Niet alleen Johnny van Doorn zelluf, maar ook Maarten Biesheuvel en die kon ik echt goed nadoen. Misschien een volgende keer. Eerst maar even genieten van het gesproken woord op onderstaand blog.
http://johnnyvandoorn.blogspot.com/