dinsdag 16 juni 2009

Onderzoek


Dit is Sharon Dijksma. Zij is evenals hopman Plasterk en Staatssecretaris Van Verstandsverbijsteringsveldt werkzaam op het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen. Sharon is Staatssecretaris. Op 23-jarige leeftijd is Sharon na 2 mislukte studies, Rechten en bestuurskunde! (zucht), de Tweede Kamer ingetakeld en is daar blijven zitten, totdat ze uiteindelijk Staatssecretaris van Onbenullige Zaken werd. Een functie die ze goed aankan. Geen grappen of bijnamen meer over deze dame verder; die worden al genoeg gemaakt!
Sharon heeft afgelopen weekeinde naast haar loodzware taak, de opdracht gekregen om uit te zoeken waarom de PvdA zo fors verloren heeft tijdens de laatste verkiezingen. Omdat Sharon het ongetwijfeld erg druk heeft, een paar gratis adviezen van mijn kant:
1. Hamer naar de logopedist, zodat ze van haar spraakgebrek afkomt;
2. Hamer naar een cursus 'spreken in het openbaar' voor laag tot gemiddeld begaafden, zodat ze eindelijk een redelijke zin uit haar strot krijgt;
3. Hamer naar een cursus redeneren, zodat ze eindelijk haar gedachten (als ze al gedachten heeft) op een begrijpelijke manier kan debiteren (dit uiteraard in combinatie met 1 en 2);
4. Hamer naar een cursus 'hoe zit ik tijdens een debat aan tafel', zodat we niet de hele tijd naar een ingezakte pad hoeven te kijken (in combinatie met 1, 2 en 3).
Allemaal gratis, Sharon. Je kunt natuurlijk ook meteen adviseren of mevrouw Hamer zich wil verwijderen uit de politiek en nooit meer in de openbaarheid wil treden.