zondag 16 januari 2011

Lokaal nieuws

Dit is een foto van een Turkse man op het bekende maar eveneens lelijkste plein ter wereld (zie ook 14/6/2009). Aangezien ik een supermarktverbod heb en het plein ook nog 'buiten de rondweg' ligt en dus gevaarlijk is, blijf ik altijd maar in de auto zitten of ga om mijn vrouw te ontlasten, boodschappen doen, die niet in de supermarkt te krijgen zijn (stokbroden, specerijen uit de toko of bijvoorbeeld een nieuwe spaarlamp). Het kan ook zijn, net zoals afgelopen vrijdag, dat er 3 Libanese mannen met veel belangstelling rond mijn auto lopen en ik 3 minuten later in het Duits-Engels-Nederlands sta te onderhandelen over een eventuele verkoop.
Op het Franz Leharplein is onlangs een nieuwe Turkse bakker gekomen. Kwalitatief goed en bovendien verkoopt hij ook nog broodjes Kebab van hoge kwaliteit. Afgelopen vrijdag zag ik de vader van de eigenaar 'het brood van gisteren' verkruimelen en vermaken tot een bed van broodkruimels voor de immer aanwezige duiven. Als je goed op de foto kijkt (klik), dan zie je dat het eerste broodkruimelbed al achter hem ligt. Minutieus gaat hij aan zijn 2de bed beginnen.
Nadat hij met zijn 2de broodkruimelbed klaar was en wegslofte, waren de duiven er als de kippen bij om van hun dagelijkse traktatie te gaan genieten. Naar zulke dingen zit ik dus te kijken als ik in mijn auto zit, ik word er nog blij van ook en dan denk ik: 'toch fijn dat het supermarktverbod staat'.