zaterdag 23 mei 2009

Hopman Plasterk


Vandaag kreeg ik een brief van de baas van Staatssecretaris Van Verstandsverbijsteringsveldt (ook wel bekend staand als Meisje Marja): hopman Plasterk (met dank aan Jeroen Brouwers voor de kwalificatie van de ex-beestjesonderzoeker Plasterk). De hopman heeft zowaar nog tijd gevonden om naast zijn foto-avonturen, reisjes naar o.a. de Zuidpool, carnaval, in de schouwburg zitten en andere trivialiteiten, een brief te schrijven waarin mensen 'uit het veld' worden uitgenodigd om deel te nemen aan een onderzoek. Ik citeer: 'Wat vinden zij van de vorig jaar in het leven geroepen Lerarenbeurs, hoe staan zij tegenover een lerarenregister en hoe schatten zij hun mogelijkheden op een hogere loonschaal in? Dit zijn enkele vragen die aan bod komen in het onderzoek Startmeeting Convenant Leerkracht 2009.' Einde citaat. Ik heb, serviel als ik ben, aan het onderzoek deelgenomen (uiteraard de obligate enquête via het heilige internet). Er zullen nog wel wat sukkels zijn die dezelfde stupide vragen beantwoord hebben -details zal ik u besparen-. Met deze gegevens kunnen de ambtenaren van het ministerie weer aan het werk en over een half jaar weer een rapport aan de hopman overhandigen, die datzelfde rapport weer laat vertalen in 'nieuw' beleid.
Hopman Plasterk heeft nog steeds niet in de gaten dat we door het onderwijs Polit-bureau steeds meer gedwongen worden om ons bezig te houden met andere zaken dan hierboven beschreven, die bovendien totaal irrelevant en oninteressant zijn.
Aanstaande maandag komt er een KGB-knokploeg van het Polit-bureau mijn school 'inspecteren'. Ik kijk er nu al naar uit: een aantal gemankeerde ex-docenten, 2e-rangs ambtenaren en wat HEAO-tuig in foute pakken. Een verzameling triestheid op jacht naar onvolkomenheden, die niets met onderwijs te maken hebben. Nu al is duidelijk dat ze alleen maar documenten zullen raadplegen; ze zullen geen leerling zien, laat staan bevragen. Ze zullen geen docent zien, laat staan in discussie gaan over de onderwijskundige werkelijkheid op mijn school. Ze zullen geen les bezoeken, ze zullen geen practicum zien. Ze zullen wel opgewonden raken als een spretsjiet niet klopt volgens hun geperverteerde geesten. Misschien delen ze wel een 'gele kaart' uit, dan is hun dag helemaal geslaagd. Hopman Plasterk en Meisje Marja duw vooral uw strot vol met saté, ga naar feestjes, vier carnaval of wat dan ook, maar verveel ons niet met nutteloze onderzoeken.