dinsdag 10 maart 2009

10 Terrassen (5)



Dit terras behoort tot de zogenaamde 20+ categorie. Dat betekent dat je hier zonder problemen 20 uur of meer achter elkaar door kunt brengen. Je kunt ontbijten, lunchen, 's avonds 'warm eten' en dan rond 'n uur of 11 verandert het geheel in een bruisende kroeg. Ideaal dus om een dagje pauze te nemen in een al dan niet hectische vakantieperiode. Hangen op een terras; een serviele doch vriendelijke bediende en weten dat het de hele dag aan niets zal ontbreken, zo hoort het.
Dit terras staat in Tarifa, de uiterst zuidelijke punt van Spanje (je kunt Marokko zien liggen). Een kilometer of 30 onder Gibraltar. Wat opviel aan de bezoekers van dit terras, was dat veel terraszitters een nerveuze indruk maakten en om de 5 minuten hun laptop raadpleegden. Na een uurtje of wat, verdwenen alle laptopbezitters vrij snel na elkaar. De oorzaak, zo bleek later, was dat er 'wind' op komst was. De laptopbezitters waren surfers die op wind zaten te wachten. De Straat van Gibraltar schijnt een goede surfplek te zijn. Wij konden fijn op het terras blijven zitten.
Om een beetje in de Tarifa-sfeer te komen, een link naar een liedje van uiteraard The Beach Boys, met de toen nog mentaal gezonde Brian Wilson: Good Vibrations.

http://www.youtube.com/watch?v=OvXf4wRMlUQ

S.T. Cordell



The Techno Drone Old Time Rocker-Shocker:
muziek dus; voor gevorderden. Onder aanvoering van Woody Veneman wordt langzaam maar zeker een nieuwe vorm van cross-over ontwikkeld. De missing link tussen techno-country en een vleugje rock wordt onderzocht en misschien ook nog gevonden. Bezoek de web-site, zet de koptelefoon op, luister en ga op ontdekkingsreis.

www.stcordell.com