woensdag 17 november 2010

A.D. 2010

Als de broeders en zusters uit het Rif-gebergte zich verongelijkt, gediscrimineerd of anderszins ongelukkig zijn met hun omgeving, wordt vaak aan de persoon gevraagd die zij daarvoor verantwoordelijk achten: ' Heb jij soms een probleem'. Daarna worden dan soms gepaste maatregelen getroffen. Mijn dochter merkte onlangs, op school, na wat irritatie met exponenten uit voornoemde groep dat er inmiddels ook een HBO-variant bestaat van 'Heb jij soms een probleem'. Deze HBO-variant luidt 'Heb jij zomz een izzjoe met jezelv' (Heb jij soms een issue met jezelf).

Ene dochter heeft een nieuwe vriend. De nieuwe vriend gaat naar huis. Dochter vraagt aan andere dochter:'En hoe vond je hem'. Andere dochter antwoordt:'Hij had geen gel in zijn haar'.

Ene dochter is naar een Dance-event geweest met enige beroemde DJ's. Ze vertelt dit aan andere dochter. Andere dochter vraagt:'Wat had je aan?'

Moeder brengt zoon iedere dag met auto naar school omdat zoonlief op de vorige school problemen had met de leerplichtambtenaar wegens herhaaldelijk spijbelen. Zoon gaat iedere dag netjes mee, zwaait naar moeder, wacht totdat ze de straat uit is (moeder gaat werken) en wandelt naar het station om de trein naar huis te nemen en weer in zijn bed te gaan liggen.