donderdag 4 augustus 2011

Dag + 27; op weg naar herstel

Gisteren met M naar Nijmegen geweest voor inspectie. De bloedwaarden waren redelijk, maar voor de rest was het een kleine puinhoop. De nierfunctie was niet in orde en dat betekent dat er wat medicijnen tijdelijk af moeten en dat er voldoende zout vocht in het lijf moet. De medicijnen die tijdelijk gestopt worden, zorgen er wel voor dat het risico op afstoting iets groter wordt. Er moeten nu keuzes gemaakt worden. De overdosis Trivotril die M gedurende 34 dagen in het ziekenhuis heeft geslikt is er definitief af, maar het duurt nog een dag of 4 totdat M zich weer volledig bewust is van alles. De kaakontsteking is ook nog niet onder controle en zorgt voor veel pijn. M is ongeveer 4 uur per dag aanwezig zonder actief te kunnen zijn. De rest op de bank of in bed al de ellende er uit slapen.
Het huishouden is ook geen misselijke klus, weet ik inmiddels, maar heeft ook zijn voordelen. Ik kan inmiddels moeiteloos alles vinden in de supermarkt en weet als eerste dat
deze week 'dun Dommelsch in dun bonnus is'. Gisteren is inspecteur J nog op bezoek geweest en heeft de begane grond een goedkeuring gegeven; de 1e etage werd afgekeurd, de 2e etage is niet relevant want E & B genieten van een welverdiende vakantie. J is zelf aan de belangrijkste werkzaamheden begonnen (vond ze fijn), de rest moet ik vandaag en morgen doen: stofzuigen, was sorteren, iets met de droger wat ik vergeten ben en de 'gewone dingen' (zie lijst).