zaterdag 24 september 2011

Po-si-tio-ne-rings-ex-pert

Het woord blijft maar door mijn brein malen. Afgelopen woensdag kwamen de ouders/verzorgers van de nieuwe 1e jaars naar de grote wereldstad E om kennis te maken met het product 'ROC Eindhoven'. Ze kwamen van heinde en verre en hadden de grote wereldstad uiteindelijk goed weten te po-si-tio-ne-ren. De bedoeling was dat ik het 'product ROC in de markt zou zetten en samen met het publiek tot nieuwe inzichten zou komen'.
Ik moest helaas als volgt beginnen: beste ouders/verzorgers, eerst maar even het slechte nieuws. Helaas hebben we niet de juiste persoon voor de praktijk verspanen kunnen po-si-tio-ne-ren. Dit heeft indirect te maken met ons CvB en hun uitgebreide entourage dat vrij waarschijnlijk de laatste tijd verward rondloopt en zichzelf niet meer kan po-si-tio-ne-ren. Daarom is een Po-si-tio-ne-rings-expert aangetrokken en dat kost geld, en het geld kan maar 1 keer uitgegeven worden. En wij weten allen dat bijdehand managersgedoe altijd prioriteit heeft boven goed onderwijs. De ouders/verzorgers begrepen het niet. Ik probeerde het beroep Positioneringsexpert uit te leggen met een voorbeeld: als de pindakaasproducent op een gegeven moment besluit om de potten pindakaas voortaan vierkant te maken in plaats van rond, dan moet dat nieuwe product opnieuw 'in de markt gezet worden' en tijdens deze exercitie moeten er ook 'nieuwe inzichten' ontstaan. Ze begrepen het nog steeds niet, maar bleven rustig. Ik kon gelukkig verder gaan met 'het in de markt zetten van het product ROC Eindhoven'. Zo gaat dat; je overbluft het publiek met wat managersprietpraat; de meesten durven toch niets terug te zeggen.
Privé ga ik ook steeds meer gebukt onder het po-si-tio-neer-ter-ror-is-me. Vroeg in de middag wilde ik met mijn vrouw een terras bezoeken. Ik liep het terras op en begon plotseling te trillen. Mijn vrouw vroeg me wat er aan de hand was. Ik wist niet hoe ik het product 'ik' moest po-si-tio-ne-ren op het terras en hoe te komen tot nieuwe inzichten. Na snel veel drank tot me te nemen, kon ik toch nog, enigszins onzeker een uurtje genieten. Gelukkig ben ik nu weer thuis, maar dadelijk moet ik me weer in het café po-si-tio-ne-ren ter voorbereiding op de PSV - RODA JC, (waar ik op de tribune ook weer het product "ik' moet po-si-tio-ne-ren; ik heb er nu al klamme handen van) en dan moeten we het weer hebben of PSV zich wel goed in de markt heeft ge-po-si-tio-neerd en of Fred zijn spelers wel op de juiste plaats heeft ge-po-si-tio-neerd . Fred is ook een soort Po-si-tio-ne-rings-ex-pert, maar hij mist eigenlijk een In-spi-ra-tie-ex-pert: niemand neemt hem serieus. Misschien ook een nieuwe 'uitdaging' voor onze Po-si-tio-ne-rings-ex-pert als hij klaar is met het positioneren en in de markt zetten van Van Verstandsverbijsteringsveldt.
Als goedmaker de nieuwe Wilco: