dinsdag 30 maart 2010

Johnny Boy (3)


Geachte heer Keitel,
Als vervolg op mijn brief van gisteren, een verdere uitwerking van het EVC-gesprek dat ik onlangs met JB had.
Het formuleren en rapporteren van JB is gedeeltelijk onder de maat; het formuleren gebeurt zoals dat te doen gebruikelijk is in uw Italiaanse multinational. Hij gebruikt de juiste woorden in de juiste context (vooral bij overvallen op kleine zelfstandigen en zijn wekelijkse afpersingen) en beheerst het achterbuurt'slang' voldoende: zijn non-verbale ondersteuning hierbij is van ongekende klasse. Het rapporteren is echter onvoldoende: JB is niet uit op feedback en wenst ook niet te reflecteren. Voor wat betreft zijn 'vakdeskundigheid toepassen' en 'materialen en middelen inzetten' zit het goed: hij krijgt dan ook vrijstelling voor de vaardigheid: omgaan met en toepassen van kleine vuurwapens.
De competentie 'analyseren' behoeft verbetering; zoals gesteld JB gaat veelal intuïtief te werk, 'hij richt zich niet op de behoefte van de klant', wil niet 'leren' en 'volgt geen instructies en procedures op'. Hij gaat daarentegen wel weer goed om met 'druk en tegenslag'. Als hij de ene lening er doorheen gedraaid heeft, heeft hij al snel een ander slachtoffer te pakken om zijn doorlopende financiële problemen mee op te lossen. Hieruit blijkt ook zijn 'gedrevenheid en ambitie' en zijn 'ondernemend en commercieel handelen', 2 belangrijke competenties!
Samengevat: wij raden JB een BBL-niveau 2 opleiding aan (uitvoerder in een criminele organisatie), waarin hij stage loopt binnen uw Italiaanse multinational. JB moet nog wel een cursus volgen waarin hij gaat leren hoe om te gaan met zijn temperament-disregulatie (eventueel in een Rooms Katholiek opvoedingsgesticht), want tijdens de gesprekken die ik met hem heb gevoerd, heeft hij mij meerdere malen bedreigd met een klein vuurwapen en 1 maal een kompjoeter vernield. JB is een sympathieke jongen met toekomst. Hij kan in de toekomst doorgroeien naar een niveau 3 of 4 opleiding. Wij wensen u en vooral JB veel succes.