woensdag 31 augustus 2011

Hamburgertax

Zit nu weer in het Herstelpaleis in N. Een soort 3-daagse, want met M gaat het nog steeds niet goed, maar daarover morgen meer, want dan spreken de feiten en nu zijn er alleen verwachtingen en nog meer onderzoeken. Er moet weer wat bloed bij (2 zakken= 3 uur, daarna nog wat onderzoeken).
Ondanks dit alles zal morgen in het verre en zeer verwarde Hongarije de Hamburgertax ingevoerd worden. Wederom een maatregel om de burger te kleineren. Vanuit een soort bestuurlijk sadisme vindt elke overheid in elk land het fijn om het volk te tiranniseren en onnodig te kwetsen; de Hongaarse overheid is hierin de grote voortrekker en vervult een voorbeeldfunctie binnen de EU en eigenlijk de hele wereld.
Wat vindt een gemiddelde Hongaar onder meer fijn? Een tak van een boom snijden, daarna de kleinere takjes er vanaf halen. Een beetje met een mes de tak bewerken zodat je een stok krijgt met een puntige top. Daarna een kampvuurtje stoken. Een stuk spek aan de stok rijgen; spek in het kampvuur houden. Na verloop van tijd druipt het vet van het spek, dat vang je op met een stuk brood. Wat paprika en ui er bij. Alcohol naar keuze en de Hongaar is blij. Het is nog lekker ook, weet ik uit ervaring.
Maar goed, zelfs deze armeluiskost wordt dus ook duurder, want de huidige dictator heeft besloten om alles wat met vet, zout en suiker te maken heeft, extra te belasten. Het is de zoveelste bezuiniging maar vrij waarschijnlijk de pijnlijkste, want een Hongaar een gedeelte van zijn cultuur (vet eten) afpakken en ook nog financieel schaden is een rechtstreekse belediging voor het immer depressieve en klagende filosofenvolk. Helaas zijn ze te passief, verdeeld en besluiteloos om een georganiseerde opstand te organiseren. Het vreemde aan dit alles is, is dat de prijs van een pakje sigaretten zo ongeveer het laagste in Europa is (€ 2,80) en dat daar niets mee gebeurt. Zijn ze hoogstwaarschijnlijk vergeten, zal volgende week wel gebeuren, want roken vinden de Hongaren ook fijn.
Omdat je van te veel hamburgers een hartaanval kunt krijgen Nothing but a Heartache van The Flirtations.