donderdag 10 maart 2011

Fijn!

Afgelopen weekeinde een concert bezocht georganiseerd door de voormalige muziektempel De Effenaar in de wereldstad E. Voorheen was het daar goed toeven, maar sinds de spretsjietterroristen en aanverwant geperverteerd schorriemorrie de macht hebben overgenomen ga ik met angst en beven naar alles wat met voornoemde muziektempel te maken heeft. De laatste keer begon het al bij de ingang: 2 zwakzinnige bewakingsapen, daarna werd met een scan je kaartje geïnspecteerd, bier was alleen in plestik te krijgen, als je het al voor elkaar kreeg, want waar voorheen voldoende stagiair(e)s en vrijwilligers je graag een betaalbaar flesje! bier overhandigden, staat er nu onderbetaald ingehuurd personeel met veel tegenzin de klant te schofferen (bedienen heet dat, geloof ik). De spretsjietstumpers hebben ongetwijfeld op hun rekenvellen becijferd dat het best mogelijk is voor vier 17-jarigen een zaal van 800 man 'nat' te houden.
Deze keer was het in het Klokgebouw te doen, maar e.e.a gebeurde onder auspiciën van De E. dus de schrik zat er goed in. Zwetend en met hartkloppingen betraden we het pand, beducht op een klap in onze nek van een van de laagbegaafde portiers. Niets van dit alles! Integendeel, een vriendelijk meisje nam onze kaartjes in ontvangst en we konden zonder gefouilleerd te worden naar binnen. Snel door naar de bar; ook daar een verrassing; flesjes! Dommelsch en ook nog voor een acceptabele prijs. Het ging helemaal goed die avond; aan het einde een weinig troep en her en der een ledig kratje bier, er waren geen onlusten uitgebroken. Het was gewoon fijn dus.
Oh ja, en de muziek? Was ook goed. Sie Dubbeljoe Stoneking wist de blues en jazz op een mooie manier bij elkaar te brengen, soms uit elkaar te trekken en er een eigen dimensie aan te geven. Geniet van onderstaand videoke en ga daarna zelf op onderzoek uit, of niet.