dinsdag 17 maart 2009

Howe Gelb



Hier staat de frontman van Giant Sand: Howe Gelb. Deze foto is genomen aan het eind van een optreden bij onze sympathieke oosterburen in Muenster. Al enige tijd rijd ik graag 400 kilometer op een avond om een bandje te gaan bekijken en dan het liefst in Duitsland. Als ik maar niet naar de Effenaar in Eindhoven hoef. Daar schijnen ze tegenwoordig whiskeylucht naar binnen te spuiten bij 'rock'-concerten en weer andere luchten bij manifestaties van een andere soort. Daarnaast is de programmering niet meer gericht op nieuwe baanbrekende muziek, maar vooral op veilige, uitgekauwde acts. En vragen ze belachelijk hoge prijzen. Dat komt omdat tegenwoordig te veel managers zich met de zaak bemoeien en zij moeten ook betaald worden en niet te weinig ook, als het kan.
Naast deze ellende staan er ook altijd enge bewakingsapen voor de deur, die op de een of andere manier ook nog denken dat ze iets te betekenen hebben. Nee, dan de beschaafde Duitsers: aan de deur word je verwelkomd door een vriendelijke dame die zegt: "Herzlich wilkommen, Ich wunsche ihnen ein gutes Konzert". En geen vreemde luchten of ander bijdehand gedoe.
Zo, dat is er weer uit. Nu weer verder over Howe. Howe treedt ook vaak solo op en als hij goede zin heeft, dan is het genieten. Overigens treedt Howe ook liever niet op in Nederland omdat hij dan in handen valt van de Mojo-maffia (regelen concerten voor artiesten). Op het filmpje zien we Howe en zijn Deense vriendjes in de achtertuin in Tucson het liedje 'Remote' zingen en spelen. De woestijn is even verder op.
http://www.youtube.com/watch?v=9T-HZRRuoJQ