donderdag 17 februari 2011

8 Tikken

Afgelopen weekeinde raakte iedereen niet uitgesproken over de omhaal van Rooney. Zelfs Dzjek van Gelder kon het opbrengen om een niet-Amsterdammer een compliment te geven. Uiteraard was ik het niet eens met Dzjek en wederom bleek dat Dzjek helemaal geen verstand heeft van voetbal, maar wel verstand van circus. Wat Rooney deed was mooi, maar Van Basten en wat Duitsers hadden het al veel eerder gedaan en voor de rest is het niets meer of minder dan een gelukte circusact: applaus dus. 's Middags dacht ik nog: het zal toch niet? Maar het onvermijdelijke gebeurde.
De ware aard van Dzjek kwam weer bovendrijven: door de omhaal van Rooney te laten zien, kon hij voor de zoveelste keer een bruggetje naar Amsterdam slaan: Waar hebben we dit eerder gezien, jongens? en zijn oogjes twinkelden. Jawel, bij Ajax tegen Den Bosch in 1934 of nog eerder. Voor de zoveelste keer Van Basten dus.
Goed Dzjek, nu een echt lesje in voetballen in onderstaand fillumpje. Na 3 minuut 42 begint het feest. Arsenal ontfutselt de bal; 8 tikken en 12 seconden later ligt de bal in het net. Dat is voetbal Dzjek!

http://www.lovefooty.net/arsenal-vs-wolves-highlights-12th-february-2011/