donderdag 24 maart 2011

Stu-die-pun-ten-cal-cu-la-tor

Juist ja ... stu-die-pun-ten-cal-cu-la-tor ... Laat dit woord (is dit een woord, mag dit gedrocht de kwalificatie 'woord' dragen? Moet hier tegen worden opgetreden of moeten we dit zo maar pikken, zo vraag ik u af) even op u inwerken ... stu-die-pun-ten-cal-cu-la-tor ... Het was vanmorgen weer zo ver en het ging eigenlijk net een paar weken redelijk goed; de teilen werden weer tot en over de randen volgebraakt ... en niet alleen door mij! Het was een collectieve braakpartij, maar het woord was gevallen; we konden er niet meer onderuit! De sfeer was kapot, de mentale agressie werd weer ouderwets aangewakkerd, ik zat weer op nul! Onnodig kwetsen en kwellen noem ik dat. Vervuiling dus. Vooral omdat het onderstaande uitgangspunt (de rest zal ik u besparen) met het woord stu-die-pun-ten-cal-cu-la-tor in verband gebracht moest worden. Houdt u vast, zet de teilen klaar, zorg voor de medicatie die op u van toepassing is, lees dit niet alleen maar zorg dat er iemand met psycho-medische kennis klaar staat om u op te vangen en pas vooral op voor die meedogenloze dreun in uw brein die nog uren na zal galmen en voor enige bewusteloosheid zal zorgen:
Uitgangspunt 5. Studiepunten worden ingezet als voortgangsregistratie om de studievoortgang op eenduidige wijze inzichtelijk te maken voor de student, waarbij het aan de school/opleiding is om dit als voortgangsnormering dan wel voortgangsdiagnosticering te gebruiken.
Bent u daar nog? Heeft u het overleefd? Is de maag weer op orde? De ergste hoofdpijnen gestild? Ja, dan volgt hieronder een voorbeeld van een spretsjiet waarbij zo'n stu-die-pun-ten-cal-cu-la-tor gebruikt wordt. Vanzelfsprekend hebben we dit model niet geïmplementeerd. Geniet en slaap rustig.