zaterdag 19 februari 2011

K.

K. wil naar Nederland komen om hier een bestaan op te bouwen. K. heeft niet de Nederlandse nationaliteit, heeft hier wel een tijd (8 jaar) gewoond, gewerkt en belasting betaald en is toen door Rita Verdonk het land uitgeschopt omdat er een (1) document niet in orde was. K. is daarna naar het verre en verwarde Hongarije gegaan om daar zijn tandheelkundestudie te beginnen. K. heeft altijd het plan gehad om terug te gaan naar Nederland. Op de vraag waarom hij naar Nederland terug wilde, kwam hij met het volgende antwoord: in een land waar de sociale wetten zo sociaal zijn en waar de samenleving zo veel zorg geeft aan onderwijs, bejaarden, gehandicapten en anderen die net buiten het 'normale' vallen kan ik afmeten hoe het met 'de staat van het land staat qua normen en waarden'. K. is geen domme jongen en en bovendien bereisd; heeft in de Joe Es of Ee, Turkije, Iran, Nederland en misschien nog wat landen gewoond. Ik vertelde hem dat er de laatste jaren nogal wat veranderd was. K. kan bijvoorbeeld moeiteloos beginnen als tandarts omdat het er op het onderwijs de laatste 10 jaar zo veel gekort wordt dat universiteiten te weinig tandartsen af kunnen/mogen leveren (tandheelkunde is een dure studie, dus financieel/bedrijfsmatig niet aantrekkelijk voor de Nederlandse overheid).
Inmiddels zijn we zo ver dat Schaap van Verstandsverbijsteringsveldt jonge epileptici en gehandicapten geen speciaal onderwijs meer gunt. Daarnaast moeten van Gauleiter W. en zijn fascistoïde vriendjes de allochtone dieren verdwijnen, terwijl een Schotse Hooglander toch echt een EU-beest is en vrijheid van handel en reizen heeft.
K. is wel een jongen die als hij iets in zijn hoofd heeft, het meestal wel voor elkaar krijgt, dus 24 juni zal hij in Hongarije afstuderen en 1 juli zal hij hier beginnen als tandarts. Hij wordt in het tandartscollectief met open armen ontvangen, want er zijn te weinig Nederlandse tandartsen. Als dank hiervoor mag zijn vrouw het eerste jaar Nederland niet in. Juist ja, Absurdistan A.D. 2011 en het eind is nog niet in zicht.
Als opknapper 'Down by the Water' van the Decemberists