woensdag 30 september 2009

Uitgepraat


Lang niets gehoord van Staatssecretaris Van Verstandsverbijsteringsveldt. Was fijn. Vast bezig met de inspectie nog verder te verwarren en de ringbandterroristen op haar ministerie aan het werk te houden met het verwerken van nutteloze uitkomsten van infantiele onderzoeken.
Maar goed, vandaag was het weer zo ver. Waar gaat het deze keer om? Leraren kunnen goed zeuren (belangrijke competentie in het onderwijs) en zeuren dus ook over de werkdruk. Meisje Marja vond dat een moeilijk probleem en 'zette' een commissie aan het werk (commissie Cornielje). In een lucide bui kwam de commissie met het voorstel om de zomervakantie met een week te bekorten, dan zou de werkdruk gespreid worden. Meisje Marja en haar ringbandterroristen vonden dit een fantastisch idee en namen dit idee integraal over.
Citaat:"Ik geef scholen de ruimte om een week te gebruiken voor scholing, vergaderingen enz. Vijf roostervrije dagen geven een goede mogelijkheid om de werkdruk te verminderen zonder dat dit ten koste gaat van het onderwijs. Kiest men hier niet voor, dan ben ik wel uitgepraat over het onderwerp werkdruk."
De vakbonden en 90 % van de docenten zijn natuurlijk tegen dit plan, dat kan iedereen van tevoren bedenken en dus is Meisje Marja 'uitgepraat'. Mooi zo, tenminste een onderwerp minder, nu de rest nog. Volhouden Meisje Marja, het was heerlijk rustig. Misschien is het een idee om met een consistent en helder onderwijsbeleid te beginnen en ons niet te vervelen met allerlei dwaze procedures, circulaires en verordeningen. Dat zou de werkdruk dus wel kunnen verlagen.