zondag 28 november 2010

Kerstpakket (2)


Goed, stel dat die 'Phoenix-optie' er zou liggen, maar tegelijkertijd zou er morele druk komen van de werkgever in de vorm van: je kunt de Phoenix-optie nemen, maar er zijn ook veel hongerige kinderen en andere vreselijke zaken aan de gang in de wereld. Je kunt de de financiële tegenwaarde van je pakket ook beschikbaar stellen aan project X. Dan wordt het alweer moeilijker. En stel dat er voor project X een televisie-uitzending met allemaal betrokken Bekende en mij Onbekende Nederlanders verzonnen zou worden door RTL met als onderliggend doel de kijkcijfers opkrikken en je werkgever zou op het podium komen met een cheque waarop de naam van het bedrijf staat en de mededeling dat iedereen afstand van zijn of haar pakket heeft gedaan, terwijl je vermoedt dat die Bekende en mij Onbekende Nederlanders en mijn werkgever daar niet staan voor project X, maar ter meerdere eer en glorie van zichzelf en de kijkcijfers.
Wat dan? Terug naar de realiteit: Het Glazen Huis komt dit jaar te staan in de grote wereldstad E. De helden uit het huis zijn zich al flink warm aan het lopen. Mijn werkgever vraagt mij of ik mijn pakket beschikbaar wil stellen voor project X. In een reflex denk ik: dus niet, want ik laat me niet prostitueren en zeg nee. Aan de andere kant heb ik dat pakket vaak niet opgehaald of weggegeven. Er ontstaat een vreemde situatie: aan de ene kant wil ik het niet, maar ik wil ook niet dat het 'misbruikt' wordt. Mijn pakket zit dus in een soort vacuüm ... en ik ook. Na wat gebreenstorm gisteren kwam Frau Von S. met een eenvoudige oplossing: afschaffen, dat kerstpakket!
Als het fillumpje Chuck Berry, want tot mijn verrassing waren de kids (tussen de 20 en 25 jaar) dit aan het draaien op de verjaardag van mijn dochter toen ik ergens in de nacht bij dit feestje binnenviel. Het komt allemaal best wel goed met die jeugd van tegenwoordig!
http://www.youtube.com/watch?v=6ofD9t_sULM