maandag 16 maart 2009

DOVA


Vanochtend trof ik op m'n bureau een fles jonge jenever aan (gelukkig had ik de zaak vrijdag weer eens flink opgeruimd). Op zich goed om een fles jenever aan te treffen, maar ik wist niet wie de schenker was. Er zat nog wel een cryptisch -oud floppy- plakkertje op en bovendien kon ik aan het handschrift zien, dat het hoogstwaarschijnlijk niet van een leerling afkomstig was, maar van een volwassene. De mededeling op deze sticker was de volgende:

WK 10 -stress borrel DOVA. Wat betekent dit: alvast een een borrel om de stress van het WK in 2010 aan te kunnen, of was er iets gebeurd in week 10 waardoor ik ernstig in de stress zat? En wie of wat was DOVA? We werken met zulk soort afkortingen (voor roosters, mail etc.), maar ik ken geen DOVA. Later op dag werd het duidelijk. De fles was afkomstig van een collega die ik geholpen had een weekje langer te verblijven (na de krokusvakantie) op de overzeese gebieden om zijn zieke schoonmoeder te bezoeken die aldaar woont. Week 10 stond voor de week na de vakantie en DOVA (een variant op een vroegere uitwas in het onderwijs DOLA = docent op loopafstand) bleek te betekenen: Docent Op VliegAfstand. Als dank een link naar 'De Fles' van Jan Boezeroen.
http://www.youtube.com/watch?v=1DHiR7sF5lc

Waterspin (2)



Zoals aangekondigd, hier de oorspronkelijke schets op basis waarvan de mannen aan de gang zijn gegaan. Eerst wat schetsen op papier en daarna een morfologisch overzicht. In een morfologisch overzicht worden alle technische dilemma's in een mogelijk ontwerp op een rijtje gezet en keuzes gemaakt. Als je op het plaatje drukt, wordt het plaatje groter (als je tenminste een fatsoenlijke browser hebt).

Op basis van het morfologisch overzicht, wordt met een Millerprofiel (een verdere verdieping) het eerste echte ontwerp gemaakt. Nog lang niet definitief allemaal. Tijdens de vergadering kwamen ook de HBO-ers met hun voorstellen. Uiteindelijk zal er uit de bespreking van dit alles een definitief ontwerp rollen. Zodra er nieuws is, bericht ik.