donderdag 19 maart 2009

Mislukt ouder (3)



Elke vrijdag, om de 2 weken, wordt het oud papier opgehaald. Het oud papier moet dan door mij op de stoep gezet worden. Oud papier wordt bij ons voor in de gang gedumpt in een mand die genoeg is voor 2 weken. Als we vergeten om het papier op straat te zetten, dan wordt het 'slordig' in de gang. Niet goed dus. Zo vind ik dus tweewekelijks vrijdagmorgen op de tafel een A4 met daarop in grote letters: oud papier! Deze keer sliep ze bij haar vriend en kreeg ik bovenstaande SMS. Let vooral op het uitroepteken. Morgen is het weer zo ver.
Mijn oudste dochter kreeg ook nog de vraag van de zwerver der zwervers of als hij slordig op de bank ging liggen, ze ook kwam stofzuigen. Een 'vuile' blik was zijn deel.
Nieuws is dat Juul hoogstwaarschijnlijk per 1 mei gaat samen wonen met haar vriend. Vervelend, maar zulke dingen gebeuren. Wat nog meer vervelend is dat de hele logistieke coördinatie een ramp zal worden. Wij verwachten veel van El als plaatsvervanger. Voordeel is wel dat ik per 1 mei weer op het toilet mag op de 1e etage, dat mocht tot nu toe niet: het is geen zwerverstoilet!

Connected

Eens in de 2 jaar meent mijn werkgever een congres te moeten organiseren. Meestal wordt er dan een hoop geld over de balk gesmeten door het in een congrescentrum te organiseren en dure pakketten drukwerk te verspreiden. Gelukkig is dat gedoe met allerlei protserige en slecht vormgegeven PR-propaganda wel zo'n beetje voorbij. Dit jaar wordt iedereen verzocht om eerst naar het PSV-stadion te komen, om daar eventueel eerst murw gebeukt te worden door het gehei en daar tussendoor nog een 'ziener' aan te horen. Daarna in gezamenlijke mars naar een andere locatie. Het is in ieder geval goedkoper dan de vorige keren. Dat is winst.
Het thema is deze keer 'connected'. In het Nederlands betekent dat 'verbonden'. Wat er mis is met 'verbonden', weet ik niet, maar goed: 'connected'. Daar hebben mensen hoogstwaarschijnlijk lang en diep over gebrainstormd, daarna nog een paar sessies om het uit te diepen en toen was het ei daar: 'connected'. Ik begrijp het nog steeds niet; ben ik te weinig 'connected' of moet ik 'connected' raken met mensen. In ieder geval moeten we meer 'connected' met de regio, leerlingen en elkaar raken. Deze kerkdienst laat ik dus aan mij voorbij gaan.
Vandaag heb ik 2 bedrijven (in de regio) en 4 leerlingen bezocht die bezig zijn met projecten vergelijkbaar met de waterspin. Ik was connected; het voelde goed.

Gisteren hoorde ik nog dat er een nieuwe categorie mensen is aangeboord (heeft niets met bovenstaande te maken overigens): vegetarisch geörienteerde bejaarden. U bent gewaarschuwd!