dinsdag 30 november 2010

Vortex


'Kende gij mij d'n Vortex effe aangevuh?' 'D'n Vortex is op.' 'Wa? Nou Al? Hal dan mar snel 2 15-literblikken Vortex bij d'n Praxis dan.'
A. Vortex: vloeistof die houten ondergrond zowel reinigt als grondt.

Detlev zit de laatste maanden zwaar aan de Vortex.
B. Vortex: de opvolger van XTC

Zij werd mentaal gereinigd door de Vortex-vibraties.
C. Vortex: ongebruikelijke krachtpunten in de aarde waar de energie vrijelijk stroomt.

Suarez beet in de Vortex van Bakkal.
D. Vortex: aanhechtingspunt tussen borstbeen en het sleutelbeen.

Zeg het maar: A, B, C of D, ik wist het tot voor kort niet.
Vortex was een woord waar ik dus nog nooit van gehoord had, totdat ik in Sedona terecht kwam. Sedona ligt zo'n beetje hartje Arizona en wordt omgeven door rode rotspartijen en rode grond (Red Dirt, dat klinkt goed). Het zag er allemaal schitterend uit en we besloten om 2 dagen te blijven. Ik raadpleegde de plattegrond en zag her en der in de omgeving van Sedona een symbool staan dat aangaf dat zich op die plek een Vortex bevond. Ik wist niet wat het was en besteedde er verder geen aandacht aan. Het was goed toeven daar, afgezien van het feit dat je op de terrasjes geen sterke drank mocht gebruiken en dat roken ook verboden was. Binnen of op een separaat terras ergens achteraf mocht je wel alcohol drinken. Roken mocht je op 6! meter afstand van de bebouwing.
Naarmate de uren verstreken, begon het mij op te vallen dat er bijzonder veel ZweefTrezen en -Kezen rondzweefden. Er waren ontzettend veel winkeltjes met geneeskrachtige stenen en ander zweefmateriaal. Ook zag ik her en der posters met allerlei healingsessies en weet-ik-veel-wat voor alternatieve uitwassen. Ik besloot niet geïrriteerd te raken. 's Avonds kwam ik er achter dat het inderdaad betekenis C was. Ik las ook nog dat in de jaren '80, 64 % van de Sedona-bezoekers op zoek was naar een spirituele ervaring. Foute boel dus. Of toch niet? Nee, het was er gewoon mooi en daar kunnen mensen blij van worden. En Vortex, dat is een woord dat overal voor te gebruiken is. Als je hoofdpijn hebt, neem je een Vortex.