vrijdag 15 mei 2009

Dylan


Ik ben een tijdje 'uit' Dylan geweest. Om precies te zijn zo'n 20 jaar. Op 23 juni 1978 gingen we in Rotterdam in het Feijenoordstadion Dylan kijken en horen. Dylan zat toen in z'n reli-periode. We dachten dat het allemaal wel los zou lopen. Toen we naar het stadion liepen, hadden we het eigenlijk al kunnen weten: UB 40, een nep-reggaeband als voorprogramma. Daarnaast lagen er ook verdacht veel pakken lege appelsap op de grond. Dylan kwam op met z'n te uitgebreide band en begon wat liedjes van z'n reli-lp's te spelen. Daar tussendoor werd een aantal klassiekers plichtmatig afgewerkt. We hebben het concert, geloof ik, niet eens helemaal bekeken. Sindsdien draaide ik alleen nog wat oude lp's en dacht ik dat Dylan over z'n hoogtepunt heen was.
Ergens rond 1997 begon het weer een beetje te komen met Time out of Mind en toen in 2001 Love an Theft er overheen kwam, begon ik zo waar weer te geloven in de oude meester. Toen kwam ook nog de bootleg series nummer 8 en was ik weer terug. Eind april kwam Dylan opnieuw met een geslaagde plaat: Together through Life. Kijk, luister en geniet via onderstaande link van Beyond here lies Nothing.
http://www.youtube.com/watch?v=IVw_jurtABQ
En ja, het liedje lijkt inderdaad veel op All your Love van Otis Rush (ook weer uitgevoerd door John Mayall en zo kunnen we nog uren doorgaan) en daarom ook de volgende link:
http://www.youtube.com/watch?v=o2ewHnnq32c&feature=PlayList&p=935BB035FD035DD7&playnext=1&playnext_from=PL&index=33