woensdag 5 oktober 2011

Nystagmus

Juist ja. Nystagmus, dat was het dus. 'Een verschijnsel of symptoom waarbij de ogen op een specifieke manier heen en weer bewegen.' Voor verder informatie: zie het heilige internet. Bij M werd de Nystagmus veroorzaakt door de lage bloedwaarden en daardoor konden alle medicamenten niet meer goed door het lijf vervoerd worden; een logistiek probleem, zou een bijdehante manager zeggen. Gisteren, nadat de bloedplaatjes waren toegediend, ging het weer wat beter. De andere mogelijke veroorzaker: te laag zoutgehalte, is nog niet onder controle. Na vandaag wat zoutzakken infusaal te hebben verwerkt, zijn de zoutwaarden nog niet optimaal, dus nog een dagje blijven en kijken wat morgen de stand van zaken is. Ook worden de anti-epileptica drastisch verminderd om zoveel mogelijk bijwerkingen uit te sluiten.
De strategie voor de komende weken zal hier op voortbordueren en aan het einde van de maand zal, als het goed gaat en de donor nog in goede doen is, een nieuwe dosis beenmerg toegediend worden. Die mogen dan zonder hulp van andere medicamenten het gevecht aan gaan. Het risico op ellende is vrij gering, want het beenmerg van deze donor reageert goed op M's lijf. Er moet dan lichte afstoting plaatsvinden om de aanwas van witte bloedlichaampjes te activeren.
Weer een blog vanuit het herstelpaleis in N dus, na toch wel een succecvolle dag op het onderwijspaleis in wereldstad E en ook daarbuiten. De successen waren van diverse orde; het ene kwam voort uit een project met het onderwijspaleis in Boxtel, het andere kwam voort uit een licht conflictueuze situatie die even nodig was om wat dingen helder te maken in het onderwijspaleis in de grote wereldstad E. Morgen, als M weer veilig thuis is, ga ik mezelf oefenen in het schrijven van een vilein stukje om een indirect-leidinggevende (zucht) van advies te dienen (per slot van rekening heeft iedereen 'recht op aandacht'). Nu maar hopen dat M morgen weer naar huis mag.