donderdag 6 oktober 2011

Serviel Consensus Vilein

Die titel doet er even niet toe; eerst het belangrijke nieuws: M is weer thuis! Weliswaar met lage bloedwaarden, maar toch. Nu wordt het bouwen naar de boost (spreek uit: boest) van een nieuwe lading beenmerg aan het einde van de maand.
Afgelopen week dus weer 3 maal de walgtocht op en neer naar de kermisstad N gemaakt. Tijdens die ritten moet je erg oppassen niet van de weg te raken bijvoorbeeld doordat er mededelingen op de radio gedaan worden die gaan over het onderwijs: 'het is goed dat de BOL 4-opleidingen (hoogste vorm van MBO-onderwijs) van 4 jaar naar 3 jaar teruggedraaid worden; de opleidingen worden dan compacter en dus beter'. Hoogstwaarschijnlijk door Van Verstandsverbijsteringsveldt zelf verzonnen tijdens het doorlopende zouttekort in haar weinige hersenen. Ik weet inmiddels dat zouttekort kan leiden tot krankzinnigheid. Ik ben per slot van rekeningbijna klaar met mijn deeltijd-opleiding medicijnen aan het Radboud in N. Dan de radio maar uit en alleen met je gedachten. Ook niet best. Zou ik zelf een zouttekort hebben? Kan ik dat wel beoordelen? Want af en toe komen er gedachten op die zouden kunnen uitmonden in terroristische acties gericht op bepaalde gebouwen in de grote wereldstad E. Meteen maar een zoutblok naar binnen geslagen om het gedachtegoed weer op Normaal Nederlands Peil te brengen.
Daarna kwam er weer een andere gedachte in m'n hoofd op: waarom schrijf ik zo vaak van die vileine stukjes? Kan ik ook in andere sferen schrijven? Er valt nog genoeg te schrijven over bijvoorbeeld de voorzitter van het CVB van het plaatselijke Onderwijspaleis. Kan dat ook een keer in de serviele of consensus sfeer? Ja, dat gaat gebeuren de komende dagen: een drieluik over hetzelfde onderwerp met telkens een ander stilistisch uitgangspunt: serviel, gericht op consensus en uiteraard vilein.