zondag 24 mei 2009

Handsome Family


Dit stukje is alleen interessant voor lezers die echt van muziek houden; die zin hebben om tijd te investeren (ongeveer 6 minuten) en ook nog muzikale fantasie en associatievermogen hebben. De rest kan nu stoppen met lezen.
The Handsome Family (Brett en Renni Sparks) heeft 9 platen gemaakt en die lijken allemaal op elkaar. Een paar liedjes zijn echte uitschieters; de rest is mooi, maar niet bijzonder mooi. De eerste 8 platen handelden voornamelijk over psycho-surrealistische doem en verderf in de liefde, maar ook in andere sectoren van het leven. De nieuwe plaat 'Honey Moon' is wat minder ernstig en de liedjes worden getypeerd als 'non-ironic love songs'. The Handsome Family heeft 1 heel mooi liedje gemaakt, Weightless Again, maar daar is weer geen fatsoenlijke opname van te vinden. Dus de vraag was: hoe dit liedje toch kenbaar te maken. Hoogstwaarschijnlijk lukt dit niet en is dit stukje sowieso overbodig, maar ik probeer het toch. De 1ste link is een liedje van The Handsome Family zellef: Amelia Aerhart (u weet wel: de 1ste vrouwelijk piloot die solo de oceaan overstak in haar vliegtuigje). Dit is een gemiddeld liedje, maar belangrijk om tot het eindoordeel te komen. Het gaat vooral om de stem van Brett: sonoor en donker.
http://www.youtube.com/watch?v=TPr67tFmyFo
Het volgende liedje is een cover van Weightless Again door Cerys Matthews. Deze zingende muis maakt er niets van, maar na 2 minuten en 42 seconden komt er een break waarna haar band het echte Weightless Again geluid benadert. Hierbij moet je dus de stem van de Brett Sparks denken uit liedje 1.
http://www.youtube.com/watch?v=W7-jrnQoOVg
Succes!