zaterdag 13 maart 2010

Dzjek (2)


Beste Dzjek,
Dat was even slikken gisteren (ik kreeg bijna medelijden met je). Je zit natuurlijk al weken fillumpjes van Wouter te bekijken met als doel hem verder aan te pakken en dan schuiven ze ineens Cohen naar voren. Wat nu Dzjek? Ik zou eerst maar eens beginnen om wat minder met je Farizeeershoofd op de verrekijk te verschijnen. Van pseuodo-professor Felix Rottenberg in DWDD leer je toch weinig, want hij raaskalt er ook maar een beetje op los. Thuis wat huiswerk doen zou niet fout zijn. Dat veroorzaakt ook meteen een win-winsituatie; wij zien jouw misselijkmakende hoofd en horen de bijbehorende klankenreeksen niet meer (ook je obligate communicatie-trucjes kennen we nu wel ) en jij kunt aan de gang gaan met het probleem.
Want dat je problemen hebt, is duidelijk. Jouw speeltje, de JSF, is eigenlijk al lang geen onderwerp meer en aan de andere kant zul je je nu een keer echt waar gaan moeten maken als spindokter van Jan Peter.
Ik zal de problemen nog een keer op een rijtje zetten, want daar zul je zelf wel moeite mee hebben. Gisteren heeft Cohen tot vervelens toe al verteld dat hij er voor wil zorgen dat we in een 'fatsoenlijk' land willen leven. Dat betekent dat hij jullie 'normen en waarden-verhaal' al heeft ingepikt. Daarnaast heeft Gauleiter W. er met zijn typering van Cohen (theedrinkend multiculti-knuffelbeer) er al voor gezorgd dat de confrontatie Gauleiter W. - Cohen voorlopig het meest in de belangstelling zal staan. Voeg daarbij de uitgebluste indruk die Jan Peter gisteren maakte tijdens de wekelijkse persconferentie (en daar maakte jij je zoveelste fout Dzjek, want dat had je kunnen en moeten vermoeden). De voorlopige conclusie is dan dat jouw partij uit beeld dreigt te geraken. Dat wil jij niet, Dzjek, want jij wilt President van de Hele Wereld worden!
Omdat ik het beste met de mensheid voor heb, raad ik je het volgende aan: voorlopig eens even nadenken en misschien tot de conclusie komen dat jouw spelletje gespeeld is, dat je lang genoeg hebt meegelift, dat je meer aandacht aan je gezin wilt gaan besteden (als je dat al hebt en anders aan iets anders) en dat je ook afscheid van de politiek gaat nemen.
Veel succes!