dinsdag 18 oktober 2011

M und ander leed

M mag misschien een dezer dagen naar huis om alhier de boost (spreek uit: boest) af te wachten. In noodgevallen kunnen we dan meteen naar KGB-stad N afreizen om aldaar bloedplaatjes of bloed te tanken. Als M thuis is, kan ze haar verjaardag ook thuis vieren en dat doet ons dan weer veel vreugd. Voorlopig afwachten, want de bloedwaarden zagen er vandaag niet echt goed uit. Nu over naar de onbelangrijke zaken.
Die positioneringsexpert moet weg, zoveel is duidelijk! Dus zondag maar weer een offensief begonnen. Na mijn reactie, kwam er nog een reactie van ene Joost, die ik vaag ken en hij gaf aan dat de triviale grijspraat van positioneringsexpert Adriaan voor zijn afdeling niet van toepassing was. Het loopt daar allemaal goed. Positioneringsexpert Adriaan liet wederom niets horen. Om hem en het CvB nog verder te provoceren en Joost gerust te stellen, heb ik onderstaande nog even toegevoegd:

Joost, niet in paniek raken. Wij hebben positioneringsexpert Adriaan ook nooit gezien en bij ons wezen de laatste 2 onderzoeken ook uit dat we het goed doen. Het is waarschijnlijk als volgt gegaan: ‘positioneringsexpert Adriaan heeft een paar weken geleden een stagiair(e) de opdracht gegeven om wat te googelen over het MBO. Niet te moeilijk, alleen de Telegraaf en AD-site en nu.nl; vooral niet lezen in artikelen uit de NRC, Volkskrant, Vrij Nederland of Elsevier en zeker geen wetenschappelijke artikelen’. Daarna is hij waarschijnlijk op de campus! wat gaan praten met wat passanten (waarschijnlijk leerlingen). Vanuit deze bronnen debiteert hij zijn generalisaties. Daarnaast moet je niet vergeten dat dit soort bureautjes in het neo-liberale tijdperk worden aangetrokken om te zeggen wat de opdrachtgever wil horen. Bij reorganisaties is dit een steeds terugkerend procedé. Ik vermoed dat er in de nabije toekomst nog wel een ander adviesbureau wordt ingehuurd om enkele nog veel meer vervelende conclusies aan het volk over te brengen (de boodschapper is dan weer de schuldige, de opdrachtgever blijft uit de wind). Ook het vooral benadrukken van de negatieve zaken hoort bij dit proces, maar dat komt weer voort uit het feodale tijdperk. Dit heet ‘het volk knechten’ zodat het volk rustig blijft. Om maar te besluiten: zo’n fusie-site is weer bedoeld om iedereen een beetje stoom af te laten blazen, zodat het lijkt alsof er naar het volk geluisterd wordt en dat is dan weer verzonnen door een stra-te-gisch co-mu-ni-ca-tie-ex-pert. En omdat het zo prettig is om af en toe stoom af te blazen, doen wij daar fijn aan mee.

Positioneringsexpert Adriaan houdt zich helaas nog steeds gedeisd en reageert niet, maar dat hoort waarschijnlijk bij zijn laffe inborst. Helaas heeft Positioneringsexpert Adriaan wel de pech dat ik tijdens de ritten van en naar KGB-stad N rustig kan nadenken. Dus als ik M's situatie heb geëvalueerd in het eerste deel van de rit, kan ik mij tijdens het tweede deel wijden aan de volgende zet in dit spel om uiteindelijk een reactie uit te lokken.