donderdag 18 februari 2010

Het Lekkende Leeghoofd


Ja, daar is ze weer; Staatsecretaris Van Verstandsverbijsteringsveldt, ook wel bekend staand als Meisje Marja, maar tegenwoordig ook wel het Lekkende Leeghoofd geheten. Het Lekkende Leeghoofd en haar ambtenaartjes weten het ook allemaal niet meer. ROC's die er maar op los sponsoren (meerdere eredivisie- en eerstedivisieclubs), terwijl er geen lessen gegeven worden, het MBO lijdt verlies (nogmaals: scholen kunnen geen verlies lijden), MBO-opleidingen afgekeurd (zeer zwak of zwak). Elke dag is het wel iets. Of een MBO-opleiding wordt afgekeurd heeft overigens weinig te maken met de kwaliteit. Het kan ook zijn dat het aantal kasten niet is vastgelegd in een spretsjiet of dat het rendement (zucht, steun, kreun) te laag is. Dit betekent het volgende: er beginnen 50 leerlingen aan een opleiding en na 4 jaar hebben 25 leerlingen een diploma; dit is een rendement van 50%. Dat vindt het Lekkende Leeghoofd te laag of te hoog, net wat haar ambtenaren er van vinden. In ieder geval is het uitgangspunt dat leerlingen zo snel mogelijk 'gecertificeerd' de deur uit gaan. Kwaliteit is eigenlijk niet belangrijk. Rendement te laag -je wilt bijvoorbeeld als school je kwaliteit behouden en er zakken wat leerlingen-, heeft als gevolg de kwalificatie 'zwak' van de door het Lekkende Leeghoofd ingeschakelde onderwijsgestapo (inspectie).
Het Lekkende Leeghoofd heeft inmiddels besloten om de invoering van het CompetentieGericht Onderwijs (CGO) weer met een jaartje uit te stellen (op 97 % van de scholen is CGO reeds ingevoerd; dus uitstel is eigenlijk onzin). Eigenlijk was het september 2008, toen september 2010, nu september 2011. Dat heeft ze dan wel weer goed gedaan; door de invoering over het einde van deze kabinetsperiode (officieel mei 2011) te tillen, krijgt ze niet nog meer ellende te verdedigen. September 2011 heeft het Lekkende Leeghoofd al weer een andere onnutte baan. Dat uitstel is dus een soort luier; het lekt allemaal bij het leeghoofd en dat uitstel zorgt er voor dat de shit niet helemaal zichtbaar wordt. Het stinkt wel allemaal.

Terug


Juist ja, het moet weer; ik kan er ook niets aan doen. Te veel onrecht, waanzin en mooie dingen te melden. Niet meer elke dag, maar toch wel een keer of drie, vier per week. Geniet nu vast van veelbelovende werktitels als: het Lekkende Leeghoofd, Kastentellers, Hongaars Bezoek, Temperament-disregulatie, Gecertificeerd Bedelaar, Waverunner, Wilco, Wijnkaarhouder, Hun Zeggen, Mavia O., Gestelsestraat.