vrijdag 23 december 2011

PatientLine

PatientLine is de externe organisatie die in het Herstelpaleis te N zorg draagt voor televisie- en internetgebruik. Ik heb het er al eerder over gehad en vandaag ging het voor de zoveelste keer fout. Hieronder mijn meel aan deze uitbuiters van menselijk leed.

Geachte tollenaars (onder aan dit epistel vindt u een definitie van het woord 'tollenaar', daaronder weer een definitie van het woord 'epistel' en daaronder weer een definitie van het woord 'definitie', want helaas dicht ik u weinig hersenmassa alsook weinig hersenactiviteit toe. Het moet erg saai zijn in uw brein),

Vandaag belde een van uw horigen (zie woordenlijst) naar het Herstelpaleis te N op om mijn vrouw te attenderen op het feit dat uw parasieten (ook van dit moeilijke woord zal ik onder dit epistel een definitie geven) niet in staat waren geweest om geld van mijn rekening af te halen. Allereerst heb ik nooit enige machtiging getekend en nimmer voorwaarden gezien in het toch heel erg goed georganiseerde Herstelpaleis te N. Ik zou het normaal vinden om eerst een rekening te ontvangen en dan tot betaling over te gaan. Maar goed, dit is niet de kwestie waarom het gaat. Het gaat om het volgende: in een herstelpaleis liggen mensen met fysieke deficiënties (ook van deze 2 woorden vindt u de definities onderaan dit epistel). Sommige van die mensen hebben veel pijn. Deze mensen hebben wat anders aan hun hoofd dan het financiële wel en wee van PatientLine. Dit is u in uw geldzucht hoogstwaarschijnlijk ontschoten, omdat de 2 enige interesses in uw beperkte geest vrij waarschijnlijk 'geld tellen' en 'spretsjiets vullen' zullen zijn. U heeft misschien ook een ziekte bijvoorbeeld: gebrek aan empathie (ook van dit heel erg moeilijke woord vindt u een definitie onderaan dit epistel). Misschien moet u zich laten onderzoeken. Maar goed: iedereen heeft recht op zijn gebrek. Toch zou ik u willen vragen mijn vrouw niet meer lastig te vallen met uw triviale financiële perikelen (2 van voorgaande 3 woorden zullen ook verklaard worden; ik veronderstel dat u het woord 'financiële' wel kent). Zou u voortaan direct met ondergetekende willen bellen (06 enz.). Dat vind ik namelijk altijd fijne gesprekken. Als u ervaringsdeskundigen wilt spreken, dan zou u bijvoorbeeld tollenaarsorganisaties als daar zijn VGZ (verzekert u van zorg) en mijn vrienden van UPC waarmee ik al ruim een decennium verbaal oorlog voer (ook weer 2 moeilijke woorden: zie lijst) kunnen raadplegen,

met warme kerstgroet,

Wim H

Woordenlijst (bron: Wikipedia):
  • tollenaar: Toen Jezus van daar verderging, zag hij bij het tolhuis een man zitten die Matteüs heette, en hij zei tegen hem: ‘Volg mij.’ Hij stond op en volgde hem. Toen hij thuis aanlag voor de maaltijd, kwam er ook een groot aantal tollenaars en zondaars, die samen met hem en zijn leerlingen aan de maaltijd deelnamen. De farizeeën zagen dit en zeiden tegen zijn leerlingen: ‘Waarom eet uw meester met tollenaars en zondaars?’ Hij hoorde dit en gaf als antwoord: ‘Gezonde mensen hebben geen dokter nodig, maar zieken wel. (Matteus 9:9-12) Hieruit valt op te maken dat ook Jezus tollenaars als moreel laakbare personen aanmerkte door ze op één lijn te stellen met zondaars ...
  • epistel: een epistel is een schrijven gericht aan een persoon of een groep personen, meestal in de vorm van een erg formele brief, vaak didactisch van aard en elegant geformuleerd.
  • definitie: een definitie is de formele, samenvattende beschrijving van het betekenisveld waarnaar een begrip verwijst.
  • parasiet: een parasiet is een levensvorm die zich ten koste van een ander organisme waarmee hij samenleeft (de gastheer) in stand houdt en vermenigvuldigt.
enzovoort. Met M gaat het overigens weer een stukje beter. De CMV-eenheden dalen gestaag en zitten nu rond 1.000 (was 3 weken gelden 200.000!), moeten onder de 50. De moeder van alle artsen kwam ons ook nog even bemoedigend toespreken. M moet verder gaan met investeren, het investeren loont en dus hebben we er vrede mee. De foto is M's kerstboom dit jaar.