maandag 12 september 2011

Updeet M (3)

Rood 5,7
Wit 3,9
Trombos 2
longfoto goed
Wat betekent dit alles?
Rood van 6,4 terug naar 5,7; oorzaak nog onduidelijk en behoeft dus onderzoek. Vrijdag weer 2 zakken tanken.
Witte bloedlichaampjes van 1,1 (donderdag) naar 3,9 vandaag. Moet minimaal 4,0 zijn. Mooie momenten dus! Duidelijk groei ontstaan door de injecties met Neupogen en de afbouw van Dekapine. Hier gaat het nu om!
Trombos van 14 naar 2 gedaald, moet minimaal 135 zijn. Daling is veroorzaakt door de injecties met Neupogen. Kan allemaal net, maar er moeten nu geen bloedingen gaan ontstaan. Door de Neupogen terug te brengen zullen de bloedplaatjes stijgen is de verwachting.
Vanaf heden nog toevoegen aan de Rivotril, Dekapine, Keppra, Tegretol, Foliumzuur, Neupogen: Cotrimoxavol en Valganciclovir. Neupogen terugbrengen tot 1 x per 2 dagen 1 injectie.
Zo werkt dat in de chemiefabriek die het menselijk lichaam heet.
Al met al een goed slot van een toch wel verrassende dag. 's Morgens waren de bloedwaarden nog niet duidelijk en de arts begon al te mompelen over een hernieuwde transplantatie als er geen verandering zou zijn. 's Middags werd door de administratie gebeld voor een transfusie-afspraak op vrijdag. Dat samen maakte ons enigszins somber, totdat de vervangster van de moeder van alle artsen belde met de laatste waterstanden en het goede nieuws over de witte broeders bracht en zelfs zelf gematigd blij was.
Overigens ook een goede arts, deze vervangster. Gaf M 2 belangrijke adviezen: voorlopig geen geld aanraken (kunnen bacteriƫn aan zitten) en goed naar Wimke luisteren (is verstandig).