donderdag 29 september 2011

Fout # 3.714 en 3.715 (van dit jaar)

Mijn leven is een aaneenschakeling van fouten: foute beslissingen, foute interpretaties, foute veronderstellingen, foute gedachten. Een van mijn foute veronderstellingen was dat ik door wat geblog op het ROC-fusieblog wat mensen kon provoceren (zie fusie 1, 2, 3 en po-si-tio-ne-rings-ex-pert). Daarom ging ik ook in op de vraag of ik een eigen gedeelte op dat blog wilde beginnen. Ik ben er mee begonnen en er kwamen zowaar reacties; er zijn ook nog 5 andere 'hoofdbloggers'. Onder meer de positioneringsexpert, nog wat ander bijdehand managersvolk in foute pakken en een enkele farizeeër. Zij wisten met hun grijze muizenpraat en sociaal-wenselijke suffe geleuter geen enkele reactie te ontlokken. Ik ben er mee gestopt, want ik werd een beetje misselijk van mezelf. Op die manier 'kwam ik niet tot nieuwe inzichten, laat staan dat ik m'n eigenste 'ik' goed in de markt positioneerde.' Ik heb op onderstaande wijze afscheid genomen van deze droefenis op voornoemd blog -overigens alleen bereikbaar met inlogcode; over witgepleisterde graven en farizeeërs gesproken- en zo nog een laatste lel uit kunnen delen:
Goed, dat was het dan wel weer; ik heb het gehad op dit fusieblog. Het werkt niet voor mij en ik had er al meteen m’n bedenkingen bij. Bovendien heb ik ook helemaal geen zin om tussen al die andere bloggers te staan en daarmee geïdentificeerd te worden. Het zal wel goed bedoeld zijn, maar ik kan er niets mee. Het is niet polemisch genoeg, te voorzichtig en te veel managersprietpraat. Volgers dus. Ik heb geen zin om daar bij te horen en zij waarschijnlijk omgekeerd ook niet bij mij.
Daarnaast gaat die fusie zo lopen zoals het altijd loopt: natuurlijk verloop; de oude hap komt, als ze geluk hebben, voortijdig weg met een goede financiële regeling; er gaan helaas wat ontslagen vallen. De beleidsmakers, CvB’s, hoofden personeelszaken en de rest van de hofhouding blijven fijn zitten of stoten op basis van dit succesverhaal door naar een andere baan. Rest mij nog degenen die gereageerd hebben te bedanken.
Een andere foute veronderstelling van mij was dat M und Ich onszelf binnenkort konden positioneren in een ander land om eens tot nieuwe inzichten te komen. Edoch, vandaag was het weer vet hommeles met M: witte bloedlichaampjes gedaald van 5,1 (dinsdag) naar 1,3 (vandaag). Oorzaak onbekend. Weer huisarrest dus, letterlijk en figuurlijk.
Omdat ik teleurgesteld ben in mijn eigen fouten en Zack de la Rocha ook en hij dit empathisch wil en kan delen met de mensheid, onderstaand liedje: