zaterdag 3 juli 2010

Rat Rutte

Wat gebeurt hier? Een student inspecteert het tandwielmechanisme van de blikkenpers die hij met zijn groep heeft ontwikkeld ... er staan 2 dames belangstellend te kijken en de student met de handen over elkaar staat uit te leggen hoe een en ander werkt ... op de leptob is een presentatie te zien hoe de techniek werkt ...

de student in het zwart T-shirt is de andere student bij aan het staan tijdens de inspectie ... daarachter is de stand van een andere groep ... de student voor de groen-witte blikkenpers wacht belangstellenden op ... een docente is de werkstukken die bij de blikkenpers horen aan het controleren ... de student in het groen-witte T-shirt (huiskleur van deze specifieke blikkenpersfabrikant) rechts kijkt geïnteresseerd naar wat de beoordelingen tot nu toe zijn ... de student naast de docente legt verantwoording af en legt uit.
Het was weer een goede blikkenpersbeurs (voor degenen die willen weten wat dat is, zie 26 september 2009; ik blijf namelijk niet aan het uitleggen), iedereen was weer blij (ouders, studenten, docenten); toch hebben wij dit in de illegaliteit moeten organiseren. De studenten mogen namelijk niets 'maken', dat staat niet in het kwalificatiedossier en mag dus niet: dat is geen kerntaak, laat staan een werkproces en bovendien zijn er geen prestatie-indicatoren voor. Juist ja, u snapt het ook niet. Mark Rutte schijnbaar wel, want hij is degene die de wet Competentiegericht Onderwijs (CGO) heeft getekend als toenmalig Staatssecretaris van Onderwijs. Daar praat hij nooit meer over, terwijl hij toch veel woorden de wereld inslingert en een grote mond heeft over van alles en nog wat.