maandag 2 maart 2009

Brief

Hieronder de reactie van de SP op mijn brief van 24 februari (zie aldaar):

Geachte heer Heere,

Dank voor uw mails aan de Tweede Kamerfractie. Jasper van Dijk vroeg mij deze te beantwoorden. Excuus voor de late beantwoording. Deze is het gevolg van een slordigheid van mij.

Uw opmerkingen over de inspectie zijn zeer interessant. Dat voegt een nieuw probleem toe aan de invoering van het competentieleren. Wij houden ons aanbevolen als u daar meer – concrete- voorbeelden van hebt. In ieder geval stellen we het aan de orde bij het debat over de invoering van het competentieleren. Deze zal pas begin april plaatsvinden.

Wat betreft het artikel in het Eindhovens Dagblad: het spijt ons dat u deze typeert als gebral. Het is onvermijdelijk dat in een artikel van een paar honderd woorden aan een groot publiek niet alle nuances aan de orde komen. Wij staan wel volledig achter de inhoud. Mogelijk voegt het interview op de website van de SP daar het eea aan toe. (http://www.sp.nl/onderwijs/nieuwsberichten/6451/090214-interview_voorkom_ramp_in_mbo.html ).

Met vriendelijke groet,

Erik Flentge

SP Tweede Kamer

Schoonvader

Mijn schoonvader ligt momenteel op sterven. Op zich heb ik nooit veel problemen met hem gehad. Uiteraard vonden er, zeker in de begintijd, wel eens wat politieke discussies plaats. Wat opviel was, dat hij een diepe ingewortelde haat jegens Den Uijl had. Iets wat mijn eigen vader ook heeft. Elke crisis, vooral die van de 70-er en 80-er jaren, kon moeiteloos verklaard worden door het falend beleid van Den Uijl. Uiteraard was ik nooit eens met hen. Het polariseerde ook lekker, omdat aan de andere kant van het krachtenveld Van Agt en Wiegel stonden. In die tijd was alles, politiek gezien, nog overzichtelijk. Dus gingen die discussies tamelijk hard en meedogenloos. Die hardcore-haat jegens Den Uijl zit er nog steeds. Beiden zouden moeiteloos in staat zijn om te beredeneren dat Den Uijl de hoofdschuldige is van de huidige kredietcrisis.
In 1 fragment heb ik (polemisch gezien) mijn meerdere helaas toch wel moeten erkennen (niet door de inhoud, maar door de wijze van debatteren); dus als link een deel uit een debat tussen Wiegel en Den Uijl, waarin Wiegel bewijst dat Sinterklaas wel degelijk bestaat. Let ook op de doos sigaren en op de man in het midden, die de bui al ziet aankomen.

http://www.youtube.com/watch?v=-uklNgbQUrM