maandag 13 april 2009

Skriensjot


Het leuke van TV op de kompjoeter kijken, zoals de zwerver der zwerver tegenwoordig doet (en ik ook soms, gedwongen door het feit 'dat er deze week al genoeg voetbal op de TV geweest is'), is dat je ook skriensjots kunt maken, die normaal nooit als foto in de krant komen, maar die wel het cruciale moment van een wielerwedstrijd (Parijs - Roubaix) weergeven. Zo ook hierboven: kopgroep wordt geteisterd door valpartijen; Boonen gaat er op laffe wijze vandoor en wint.

Klagen (3)

Deel 2 is geƫindigd met Eeffie die op ontploffen staat als het gaat over haar slechtbetaalde baan als verkoopster in een boekenzaak. Ze werkt er voor 30 uur. Voor haar elke week een onoverkomelijke last en heel Hongarije moet blij zijn dat zij deze loodzware taak week in week uit op haar schouders neemt. Iedereen is de schuld van het lage loon dat zij verdient:'corruptio ... slecht Mensch ... Europa Unio ... complot ... President und minister ... Corruptio ... Inflatio ... total-Catastrophe' en zo dentert het voort. Op een gegeven moment wordt het Peter dan te veel. Hij is toch degene die de tax (belasting) betaalt! Omslachtig wijzend op allerlei zaken in zijn omgeving begint hij op te sommen:'Televisio-tax ... Wasser-tax ... elektra-tax ... Gaz-tax ... Auto-tax ... student-tax ... Haus-tax (3 x) ... Eeffie-tax ... Tax-tax.'
We zijn dan inmiddels 3 kwartier verder. De inleidende beschietingen zijn afgerond. Daarna wordt het onderwerp 'Pecs Kultustadt 2010' dankbaar en uitvoerig aangeroerd. Miljoenen zijn er al verdwenen in de zakken van het corrupte stadsbestuur en de autoweg M6 die nog steeds niet af is. Als slotaccoord de landelijke politiek. 3 Uur later duiken we uitgeput de auto in en rijden hard naar huis.
Dit is het echte klagen; nog 2 weken, dan zie ik ze weer. Ik kijk er nu al naar uit. Ook om te weten wat het superlatief van 'total-Catastrophe' is.