dinsdag 26 juli 2011

Dag + 18; op weg naar herstel

Vandaag een vroeg bericht, want druk. Zo dadelijk met J en E naar M, daarna nog van alles te doen. Gisteren ging het al beter en vanmorgen bij het eerste telefonische contact meldde M dat het infuus hoogstwaarschijnlijk vandaag afgekoppeld wordt en dat is positief nieuws. Daarna, toen ik van volle vreugde zo maar 's morgens in bad was gestapt, kwam er nog meer goed nieuws via E: als er geen complicaties meer zouden komen, mag M waarschijnlijk komende donderdag naar huis. De Graft-versus-host blijft weliswaar nog jaren op de loer liggen, maar de Non-Hodgkin lijkt dus overwonnen, alhoewel ook dat nu nog niet helemaal zeker is. Desalniettemin uitstekend nieuws!
Bovenstaande betekent wel dat het huis nog even goed onder handen genomen moet worden want M's gezondheid is nog steeds fragiel en bij het minste of geringste kan er weer een ontsteking ontstaan. Al met al komt er een lange weg naar definitief herstel aan.
De strijd tegen de fruit- dan wel biervliegjes gaat ook voort. Inmiddels weet ik waar ze zich verschuilen en onderstaand fillumpje laat zien hoe deze guerrilla-oorlog wordt gevoerd: de stofzuiger ligt standaard online gereed; onverwacht zet ik hem aan, tik tegen de pannen boven de afzuigkap en scoor dan meteen een paar vijanden; daarna ga ik op jacht naar de rest die zich verspreid heeft in de keuken. Er vinden zo'n 5-6 aanvallen per dag plaats. Ik vermoed dat ik 90 % wel te pakken heb. Misschien dat ik de rest aanpak met fosforgranaten.