vrijdag 5 juni 2009

Cha-os


Van de week Bolkestein nog gezien op de verrekijk. Weinig veranderd, trad iets meer in herhaling, maar was nog helder. Reageerde rustig op een polariserende vraag, bedoeld om verdeeldheid binnen de VVD creƫren:'Nou, dan moet ik maar eens met de heer Wiegel gaan praten.' Later in het gesprek zei hij nog in een andere context:'Dat geeft chaos (hij sprak het op zijn bekende manier uit: cha-os) en dat wil niemand hier aan tafel.' De VVD is nooit mijn partij geweest, maar Bolkestein heb ik altijd wel gewaardeerd, omdat hij de politiek toch wat klasse meegaf.
Heel anders (en dus cha-os en dat wil Frits niet!) was het gisteravond tijdens het afsluitende debat na de EU-verkiezingen. Hieronder een kort verslag, dat ik stuurde aan een landgenoot in een ver, warm land:
Hoi ...,
Toch nog even melden; gisteren was het na de EU-verkiezingen lijsttrekkersdebat. Zeer beschamende vertoning. De sessie met Fortuyn was er niets bij. Men schreeuwde maar wat, snapte niet hoe een debat in elkaar zit en had totaal geen respect voor gespreksregels. Het begint nu ook voor mij tijd te worden om hem hier te nokken, desnoods met het hele gezin. Wilders, dik gewonnen; zat wat te provoceren. Kant (SP) zat onder de coke o.i.d. maakte een hysterische indruk in de ware zin des woords. Hamer, zwaar verloren, (PvdA) zat volledig lamgeslagen wartaal uit te slaan .Van Geel, zoals gebruikelijk nietszeggend. Rutte deed vrij normaal, maar had ook niets te zeggen (had niet zo zwaar verloren als verwacht). Pechtold was voor zijn doen ook veel te opgefokt. Niveau was treurig; dit zijn onze volksvertegenwoordigers. Ferry Mingele kon het allemaal niet bolwerken; was te relaxed, vermoed ik, na zijn wandeltocht naar Compostella. Kortom de kiezer werd geschoffeerd door hen die verkozen waren.
Moest er even uit,
Groeten,
Wim
Ik ben Halsema nog vergeten te vermelden, maar die zat alleen maar wat sereen te glimlachen en had dus ook niets te melden.