vrijdag 29 mei 2009

Trivia

Op mijn zaterdagmiddagrondje liep ik langs het yuppenhol Mangiare. Tijdens het langslopen hoorde ik een vrouw met blond haar tegen het tegenover haar zittende schaap zeggen:"Dat groene in de soep, is dat nou pesto?" Komt helemaal goed daar.

Afgelopen dinsdag had ik een discussie met een leerling over het persen van een blikje. Na verloop van tijd kwam hij opeens met het begrip 'onnutige lucht'. Ik vroeg hem wat dat betekende en hij antwoordde dat de lucht in een leeg blikje onnutige lucht was. Ik vroeg hem wat het verschil was tussen nuttige en onnutige lucht was en wees op de kast:"Zit er in die kast nuttige lucht?" Nee, daar zat ook onnutige lucht in. De lucht in China was wel weer nuttig, maar dan alleen voor Chinezen; de lucht in een kast in bijvoorbeeld Peking, was weer onnutig. Op de vraag of hij misschien ooit nuttige Chinese lucht had ingeademd die hier naartoe was gewaaid, antwoordde hij na enig denken:"hoogstwaarschijnlijk niet".
Het leven is best eenvoudig.

Oh ja, dat was ik nog vergeten: hopman Plasterk heeft gisteren in een lucide bui nog verzonnen dat school niet alleen 'leuk' moet zijn, maar dat je er ook iets moet leren.

Met Munir en het jasje is het inmiddels goed gekomen:
hi,
i have sent you the invoice. i have your measurements. so i will send size according to it.
regards,
munir
We wachten in spanning af.