dinsdag 6 december 2011

U (2)

Zoals elke jongere betaamt, wordt er wel eens een lesje of wat gespijbeld. Ik had daar ook last van, bij voorkeur op vrijdagmiddag. De hedendaagse leerling verschilt hier weinig in, alhoewel ik in tegenstelling tot mijn toenmalige docenten wordt aangesproken met eh, gij, jij of Wim of zelfs Wimke. Gauleiter W en zijn knokploeg denken dat zij van alles met het woord U kunnen oplossen, zo ook het respect (zucht) voor de docent. Ik denk daar anders over en gebruik andere middelen. Vandaag valt bij de mennekes onderstaande brief binnen. Spijbelen dus voorlopig niet meer. Bovendien wordt Toos van Verstandsverbijsteringsveldt ook blij van dit soort strategieën, want dan zijn de ouders ook weer op de hoogte. Met groeten van Hans en Wim.

Geachte student,

Afgelopen vrijdag 2 december, het 8e en 9e heb je door omstandigheden een belangrijke workshop Bedrijfskunde gemist. We zijn er uiteraard van overtuigd dat je hier een goede reden voor had. Tevens zijn we er van overtuigd dat je de gemiste kennis alsnog wilt verwerken, zodat je deze later in je carrière toe kunt passen.

Daarom hebben we voor jou een selectie van belangwekkende artikelen gemaakt zodat je de gemiste kennis gelukkig toch nog kunt bestuderen. Om het bestuderen wat gemakkelijker voor je te maken, hebben we een opdracht toegevoegd. Deze opdracht moet verwezenlijkt zijn uiterlijk vrijdag 16 december, 16.30. Mocht je niet aan deze opdracht kunnen voldoen, dan moeten we helaas overwegen je uit te sluiten van het examen Bedrijfskunde en het summatieve eindgesprek. Dit betekent dat je diplomering in gevaar komt.

De opdracht:

schrijf met behulp van bijgaande artikelen een verslag van minimaal 500 woorden met als titel: Heb ik mijn project qua kwaliteit, planning en mijn rol als projectcontroller naar behoeven uitgevoerd. Graag zien we in de conclusie, indien noodzakelijk, een aantal verbeterpunten. Daarnaast mag je uiteraard ook best andere bronnen gebruiken, mits je die noemt.

Aanbevolen werkwijze: bestudeer eerst de bijgevoegde artikelen en bezoek de web-site (zie bron). Koppel daarna hetgeen je bestudeerd hebt aan de gang van zaken tijdens de verwezenlijking van kerntaak 3 & 4 (je mag hier gerust ook de ervaringen van kerntaak 1 & 2 in betrekken).

Bron: ...

Met vriendelijke groet,
Hans en Wim
P.S. We hopen dat je komende vrijdag wel aanwezig kunt zijn.

Als toegift nog een fillumpje van Howe, z'n vrienden en z'n familie in de woestijn in de buurt van Tucson.