zaterdag 14 mei 2011

M6/60

Ik zit wel in de getallen de laatste dagen: p.81, 0.19 en nu weer M6/60. Maar goed, het kan even niet anders, want het kan raar lopen in mijn bovenkamer. 20 Jaar lang heb ik gebeden, gesmeekt, gedroomd voor en over een autowegverbinding in Hongarije rechtstreeks naar ons landgoed. Hij is er inmiddels, ik heb u op de hoogte gehouden. Na 2 jaar is de lol er vanaf; ik word er misselijk en depressief van, het is saaier dan saai en ondanks dat je op 200 kilometer vaak niet meer dan 5 auto's passeert en misschien door 1 dronken Bulgaar wordt gepasseerd, is er constant de druk van de Hongaarse verkeersgestapo met hun laserapparatuur. Wat doen ze daar op die viaductjes? Laseren ... de hele dag door ... 5 auto's per uur ... dat is hun leven ... wel af en toe op een ander viaduct ... 1 (leze één) kilometer te hard ... boet van omgerekend 20 of 40 Euro ... net waar ze zin in hebben.
Afgelopen week de laatste keer de M6/60 bereden; ik neem de 'oude' weg dwars door de prairies wel weer met nog meer risico op bonnen, maar nooit meer dit wangedrocht en resultaat van EU-gekonkel. Nooit meer het gevoel dat ik in Centraal Europa rond rijd, terwijl ik niets Centraals voel. Alleen maar leegte, oneindige leegte, geen flonkerende woestijnleegte, maar nietszeggende lege, af en toe zeer lelijke leegte. Bekijk het fillumpje: 41 seconden dieptragische lege leegte met om de 50 meter een gebod dat je dit of dat wel of niet mag enz... en ... een leeg viaduct ... de gestapo stond eentje verderop.
Wat moet iemand nu met non-informatie? Inderdaad, niets. Gewoon blijven rijden op die M6/60 en ook nog tol blijven betalen voor deze onzin, zodat op den duur de gewone Hongaar gratis gebruik kan maken van deze leegte, dat vindt ie fijn en daar heeft hij recht op, alleen is het nu niet te betalen.